Brev fra biskop og bispedømmerådsleder til menighetene

Kjære menigheter i Nord-Hålogaland bispedømme. En hel verden er rammet av koronaepidemien. I en slik situasjon blir fokuset ofte naturlig nok på en selv og de nærmeste. Som kirke ønsker vi samtidig å være med å løfte blikket i solidaritet med våre misjonsorganisasjoner og søsterkirker som er hardt økonomisk rammet i kjølvannet av epidemien. Vi ønsker derfor å utfordre alle menigheter i Nord-Hålogaland bispedømme til å være med i en innsamlingsaksjon for organisasjoner og søsterkirker i tiden fra pinse til St.Hans.

Aksjonen Sammen som kirke i hele verden er tett knyttet opp mot pinsefeiringen og kirkens oppdrag og budskap. Det er en dyp sammenheng mellom pinsefeiringen og kirken som et verdensvidt fellesskap, og kirken er bærer av håpet om nytt liv.

Gjennom Samarbeid menighet og misjon er Den norske kirke med i et stort nettverk av misjonsarbeid i over 40 land, som står i spissen for et viktig diakonalt misjons- og hjelpearbeid.

 

Det er vårt håp og mål at alle menighetene i bispedømmet knytter seg til aksjonen, og at vi gjennom denne aksjonen kan synliggjøre at vi som lokal kirke vil stå sammen med misjonsorganisasjoner og den verdensvide kirke.

For oss betyr det helt konkret å gi av vår overflod gjennom kirkeoffer, givertjeneste og andre måter å samle inn penger på.

Vi håper deres menighet blir med på dette!

Vedlagt finner dere informasjon om aksjonen.

På hjemmesiden til bispedømmet vil dere finne informasjon og ressurser til aksjonen, og dere vil også kunne registrere dere som deltakere.

https://kirken.no/nord-haalogaland

 

Guds rike velsignelse over tjenesten.

 

Med vennlig hilsen

 

Olav Øygard                                                                     Marta Kristine Ims

Biskop                                                                              Leder Nord-Hålogaland bispedømmeråd

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"