Bente Ulvestad vigslet til kantor

Søndag 20. oktober ble Bente Ulvestad vigslet til kantor i Hundvåg kirke i Stavanger. - Gud har gitt deg musikalitet og evner innen musikk, sa biskop Anne Lise Ådnøy i sin hilsen.

Det ble en flott vigslingsgudstjeneste med mange involverte. I tillegg til biskopen, prost Stefan Emmerhoff og sokneprest Jan Torrey deltok blant annet Kristine Berge ved orgelet frem til vigslingen, Svein Olav Sagstad (morfar til Bente), Ragnhild Halle, kulturrådgiver i Stavanger bispedømme og Hundvåg kantori.

- I dag takker vi Gud for deg, Bente. Gud har gitt deg musikalitet og evner innen musikk, sa biskop Anne Lise Ådnøy. 
- Du har fortalt at det begynte tidlig, og at du allerede som tenåring var organistvikar. Vi takker Gud for motet ditt til å flytte å bli Hundvåg-bu. Vi takker for at det du kan, og det du kommer til å utvikle videre er til glede for menigheten her og for det kirkemusikalske fagmiljøet du blir en del av, sa Ådnøy.

Etter gudstjenesten var det kirkekaffe med hilsener fra bispedømmet, kirkevergen, menigheten og U-kirken hvor Bente bidrar under gudstjenestene.  

Ung organistvikar
Bente Ulvestad er født i Bergen, og har vokst opp i Hardanger og Mo i Rana, i en familie med mye musikk og et sterkt kirkelig engasjement. Både hennes mor og morfar er kateket. Hun begynte tidlig å spille piano i kulturskolen og var samtidig aktiv med i menighetens trosopplæringstiltak. Som ungdom ble hun utfordret til å være organistvikar i kirken. Hun spilte på gudstjenester, skolegudstjenester, julegudstjenester og annet både i hjemmemenigheten og nabomenigheter gjennom tiden på videregående skole. I 2010 deltok Bente på «Landsleir for organistspirer» som en del av Norsk Orgelfestival i Stavanger.

Hun har utdannelse fra Staffeldtsgate og Norges musikkhøgskole i Oslo.

- Vi er glade og takknemlig for at Bente har takket ja til stilling som kantor i Stavanger bispedømme og ønsker henne Guds velsignelse over tjenesten, sier kulturrådgiver Ragnhild Halle.

kantorvigsling hundvåg2.jpeg.JPG
Foto: Einar Mestad

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"