En spesiell jul i fengselet

Innsatte i fengsel har en spesiell jul i vente. Det er lite med besøk av pårørende, lite konserter og andre arrangement, forteller fengselsprest Jon Aarsland i Åna fengsel.

Men kirka og fengselsprestene holder samlinger og gudstjenester for innsatte. Jon Aarsland i Åna fengsel forteller om kø for å komme til samtaler, og at det er stor interesse for det han kan tilby av arrangementer og aktiviteter. Mens de fleste andre tilbud er avlyst, inviterer han til fire juleaftensgudstjenester og en på nyttårsaften.

Jon var tidligere leder for Familievernkontorene i Sør-Rogaland og begynte i denne jobben i april, så det blir hans første jul i fengselet.

Fengeslspresten samarbeider også med en mediegruppa av innsatte, som har laget en liten film med Jon om advent og det å vente. De innsatte er jo eksperter på å vente. Kanskje vi alle som venter på bedre dager kan få litt perspektiv innenfra fengselsmurene?


Film fra Åna interntv, laget av en mediegruppe av innsatte.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"