Erling Pettersen holder foredrag på Garborgsenteret

Lørdag 1. februar kl. 13.00 på Garborgsenteret holder Erling J. Pettersen foredraget "Jeg kan ikke knele. Tanker om Guds nærvær og fravær hos Dag Solstad og Jon Fosse."

To av våre fremste forfattere, Dag Solstad og Jon Fosse, har med sine siste utgivelser satt spørsmålet om Gud på  dagsorden med full tyngde. «Roman 2019» av Dag Solstad  og «Det andre namnet» av Jon Fosse er utgangspunkt for dette foredraget, der Erling J. Pettersen spør om det er slik at bare den som har erfart Guds fravær kan fatte hans nærvær.

– Fosse og Solstad utfordrer kirkens teologi med skildringene av mennesker som strever med grunnleggende spørsmål om døden, lys og mørke, forteller den tidligere biskopen i Stavanger.

– «Det er i mørkret Gud bur, Gud er mørker», sier Fosses hovedperson, Asle. Mens Bjørn Hansen, Solstads hovedperson, gir oss dette paradokset: « Det finnes ingen frelse fordi jeg ikke tror på Gud (…) Guds eksistens gjør det vanskelig å ikke tro.» 

Søndag 2. februar preker Erling J. Pettersen i Bryne kirke.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"