Fokus på dåp

Søndag 12. januar leses et brev fra biskopene om dåp opp i gudstjenesten. – Det er en skjult fortelling bak dåpen, en fortelling om tilhørighet og håp, sier biskop Anne Lise Ådnøy.

 Dåpen er et kirkelig ritual som bygger på det Jesus sa: «La de små barna komme til meg, og hindre dem ikke». Samtidig rommer dåpen noe som er allment, et felles menneskelig behov for å høre til, og for å leve og dø med forankring i noe som er større, sier biskop Anne Lise.

– Det er ikke unaturlig at foreldre til en nyfødt ser seg om etter trygghet, og et godt følge for barnet sitt. Det er menneskelig. Den voksne som bærer barnet til dåp gir sitt "Ja" med skjelvende alvor: «Ja, vi vil kjempe for at livet gir mening og er verd strevet». Håpet i den voksne svarer: «Ja, barnet skal få leve og dø i troen på den Gud som skaper og gir liv nå og i evighet».

Det er en skjult fortelling bak dåpen, en fortelling om tilhørighet og håp.

Her på biskop Anne Lise Ådnøys Facebookside kan du høre og se hennes fortelling om sin egen dåp.

– Hvis nå noen hører ordene om dåp og spør: «Hva da med de som ikke er døpt?» Da skal vi svare at dåpen er gitt til oss fordi vi trenger det, ikke fordi Gud trenger det. Og uansett kan vi tillitsfullt overlate den vi er glad i til Gud. Jesus har vist oss hvem Gud er. Han sier: «La de små komme til meg». Vi er vel alle små?

Brevet fra biskopenen: "Dåpens gave"

Bjerkreim menighet har laget en Facebook-video der brevet blir lest opp av flere fra menigheten. 

Les mer om dåpen her.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"