Rekordstor søkning på prosjektmidler

Da bispedømmerådet lyste ut prosjektmidler på 5,2 millioner i oktober, i kom det inn 180 søknader om til sammen 20,3 millioner kroner. Nesten en tredjedel av søknadene handler om "Kirke på nett".

– Dette vitner om en enorm kreativitet og innsatsvilje i menighetene. Det er veldig kjekt at bispedømmerådet kan bidra til å sette noen av disse prosjektene ut i live, sier stiftsdirektør Jorun Kraft Vistnes. 

De 180 søknadene kommer fra menigheter, fellesråd, organisasjoner og kunstnere med eget organisasjonsnummer som har prosjekter med et kirkelig formål.

Stavanger bispedømmeråd har tradisjon for å lyse ut midler til prosjekter i menigheter og organisasjoner en gang i året. I år ble det samlet sett lyst ut 5 174 981 kroner til prosjekter. Det har aldri tidligere vært lyst ut en så stor pott. 

Prosjektmidlene kommer fra ulike kilder. Bispedømmerådet får tildelt midler fra Opplysningsvesenets fond, som er tiltenkt utlysninger som denne. I tillegg har Stavanger bispedømmeråd tradisjon for å lyse ut ubrukte midler til diakoni, kirkelig undervisning og kirkemusikk som prosjektmidler. Disse midlene går i stor grad til å finansiere bispedømmerådets andel av kateket- og diakonstillinger. 

Egen pott til "Kirke på nett"

I høst vedtok også bispedømmerådet å lyse ut én million kroner til å utruste menigheter til å være kirke på nett. Til disse midlene kom det inn 53 søknader, på over sju millioner kroner til sammen.

I arbeidet med tildelingene har det generelt vært viktig å se på hvor støtten kan styrke kirkelig virksomhet og komme mange av kirkens medlemmer til gode, gjennom styrket tilbud, høyere kvalitet på tilbud og betydningsfulle opplevelser.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"