Margrete Stang Haualand vigslet til kateket

Søndag ble Margrete Stang Haualand vigslet til kateket. – Dette er jeg glad for. Undervisningsarbeidet i kirka blir stadig viktigere, sa biskop Anne Lise Ådnøy.

Haualand ble vigslet under gudstjenesten i Gand kirke, der hun arbeider. Her er hilsenen fra biskop Anne Lise på vigslingsdagen: 

– I dag er du klar for vigsling til tjeneste som kateket. Det er jeg glad for. Undervisningsarbeidet i kirka blir stadig viktigere. Jeg leste i sommer biskop Kyrills dåpskatekese fra Jerusalem på 300t. Oldkirka hadde også et undervisningsbehov. Sitat Til dåpskandidaten: «Vi gir deg nå kunnskapens byggesteiner. Du må høre om den levende Gud, du må høre om dommen, du må høre om Kristus, du må høre om oppstandelsen. Ja, det er også mange andre ting du må kjenne i sammenheng.»

Selv fikk du del i den kristne tro ved dåpen, og fikk opplæring hjemme og på bedehuset på Finnøy. Som mange med dette utgangspunktet har du også vurdert misjonskallet. For deg ble svaret å jobbe i lokalmenigheten. Vi ser at det sosiale livet er vevd tett sammen med troen. Du arbeider med konfirmanter og vet at temaet livsmestring gir det beste grunnlaget for et voksent liv sammen med Jesus. Nærmiljø og nabolag er stedet for å praktisere tro og Jesus-etterfølgelse. Derfor er vi så glad for folkekirka.

Gand kirke og menighet rammer inn vigslingsdagen din på en flott måte. På tross av restriksjoner ser du her i benkene kristne brødre og søstre som gjennom bønn og frivillig arbeid deltar i det oppdraget vi som kirke har fått av Jesus: «Gå ut, døp, lær folk å holde det jeg har befalt!» Dåp er en livslang prosess. Vi kan alltid vokse i tro.

Må kirkens Herre få prege dagene dine med glede og oppmuntringer, og med styrke til å bære det som er tungt. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"