Mistet kontakt med 600 barn

Før 1. januar sto barn av kirkemedlemmer oppført i medlemsregisteret som «tilhørende» selv om barnet ikke var døpt. Nå er disse barnas navn tatt ut, og foreldrene må selv registrere seg hvis barna skal få invitasjon til kirken. På Karmøy har kirken mistet kontakt med 600 barn.

– Jeg vil tro at det sitter flere som vil stå i dette registeret, men som ikke har fått med seg endringen av en eller annen grunn, sier trosopplærer i Norheim menighet Ida Helland til Haugesunds Avis.

Siden nyttår har kun 51 av de 640 barna og ungdommene dette gjelder på Karmøy blitt registrert som trosopplæringsabonnenter, selv om Den norske kirke sendte ut mail til alle "tilhørende" før årsskiftet. 

Derfor har prost Ove Sjursen og menighetene nå satt igang en informasjonskampanje om den nye trosopplæringsabonnements-ordningen. På nettsider og facebook-sider står det å lese:

Ønsker du at barnet ditt fortsatt skal få invitasjoner til Kirkens aktiviteter for barn og unge, selv om barnet ikke er døpt?
Da må du registrere barnet her: https://kirken.no/informasjon

Les hele teksten her på Karmøykirken.no

– Vi vet at det er noen som ikke døper barna sine fordi at de skal få velge dette selv når de kommer i konfirmasjonsalder. Men da har de plutselig ingen informasjon fordi de ikke får dette i posten, sier trosopplæringsmedarbeider ved Norheim menighet, Ida Helland.

– Skulle gjerne invitert dem

– Selvfølgelig synes vi det er trist, fordi vi skulle gjerne ha invitert dem til de gode arrangementene vi tilbyr, sier prost i Karmøy Ove Sjursen.

Nå håper han at å få ut informasjon om endringen vil gjøre at flere foreldre registrerer barna sine. Kanskje til inspirasjon for flere menigheter? 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"