Ny ressurs for dåpssamtalen

Et nytt opplegg for dåpssamtaler og dåpssamlinger tar utgangspunkt i sentrale symboler knyttet til dåpen. – Vi håper at dette vil treffe bredden av dåpsforeldre og resultere i gode samtaler og hellige øyeblikk, sier forfatterne.

Stavanger bispedømmeråd ved rådgiverne Cecilie Bakkene Pedersen og Gunn Heidi Dybdahl har stått bak utviklingen av opplegget for dåpssamtaler og dåpssamlinger.

– Vi hadde lyst til å utvikle et fleksibelt opplegg der foreldrene er aktive underveis. Vi ønsker å ta i bruk de ulike symbolene som er knyttet til dåpen, og gi hjelp til å utvikle arbeidet med dåpssamtalen. Nye verktøy som kan være til inspirasjon er etterspurt, og vi håper nå at mange har lyst til å bruke dette, sier Cecilie Bakkene Pedersen.

- Det er så gøy å vite at vi blir heiet fram! Og at når vi trenger hjelp, så får vi det sier sokneprest Torstein Nordal i Bogafjell menighet. Han var den første som fikk boka, og responderte med å si at han gleder seg til neste dåpssamling. Se filmen av overrekkelsen nederst på siden!

Vil skape rom for dialog

Opplegget tar utgangspunkt i ti sentrale symboler knyttet til dåpen og legger til rette for at dåpsforeldre kan delta aktivt i samtalen gjennom ting en kan gjøre sammen og snakke sammen om. Målet er å skape rom for dialog med dåpsforeldrene og legge til rette for hellige øyeblikk i dåpssamtalen.


De ti symbolene ser du på forsiden av boka.

Boka inneholder også fire små tekster om ting det er nyttig å tenke gjennom når man planlegger samtalen eller samlingen.

Målgruppen for opplegget er prester, kateketer og andre som har ansvar for eller deltar i dette arbeidet.

I Ressursbanken kan samtalekortene lastes ned på bokmål og nynorsk. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"