Olavsdagene på Avaldsnes går etter planen

Olavsdagene på Avaldsnes går av stabelen etter planen, og varer hele juli måned. Årets festivaltema "stillhet" blir belyst i et innholdsrikt og variert program.

– Selve pulsslagene til festivalen er tidebønnene, de enkle og korte gudstjenestene med kun tekstlesninger, salmesang, stillhet, bønn og musikk. Siste helgen i juli blir det kveldsarrangement som bokbad, salmekvelder og konserter, skriver Arnfinn Tobiassen i Avaldsnes menighet i en pressemelding. 

Hver tirsdag fra 7. til 28. juli er det kveldsbønn kl 18.00-18.30, og hver torsdag er det middagsbønn med en 35 minutters konsert til avslutning. Prester fra flere deler av Karmøy vil delta, og det samme vil organistene i Kopervik, Skudenes, Åkra og Torvastad gjøre. I tillegg blir det en gjestevisitt fra den fargerike klarinettisten Daniel Dossev.

– Siden oppstarten i 1992 har Olavsdagene blitt arrangert i Olavskirken på Avaldsnes 28 ganger. I år 2000 hadde festivalen pause på grunn av 750-årsjubileet for kirken, mens vi i 2019 gjorde en mini-versjon av festivalen i Kopervik kirke. Forfatter og prest Kjell Arnold Nyhus har skrevet bok om stillheten han opplevde gjennom 40 dager og 40 netter, og kommer til Bokbad i kirken med Harald Dale som badevert.

Biskop emeritus Ernst Baasland skal hjelpe oss å feire Landstads sorte salmebok, og vi håper du vil ta med din egen utgave av «den svarte boken» på salmekvelden siste lørdag i juli! Søndag kveld lander vi med en unik jazzkonsert med trioen i CHMØD og runder av måneden med pilegrimsvandring og olsokmesse den 29. juli.

Her kan du se hele programmet for Olavsdagene.

Publikumstallene har ligget på mellom 1000 og 1400 mennesker de siste årene, og dette inkluderer også besøkende til åpen kirke, hvor mange av Avaldsnes menighet sine frivillige stiller opp og holder vakt. De fleste av arrangementene er gratis, med unntak av bokbad og CHMØD-konsert. Ved disse arrangementene kan man likevel sikre seg billige billetter fram til 1. juli.

– Vi gleder oss til sommeren, og ser frem til å ta i mot besøkende fra nært og fjernt! avslutter kantor Tobiassen.

Restriksjoner vedrørerende COVID-19: Vi følger tiltakene for smittevern og holder oss oppdatert ved endringer. Vi sender oppdaterte opplysninger om dette i god tid før konserten, og disse er også tilgjengelig på www.avaldsneskirke.no.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"