Kriser rammer trosfriheten

I november hvert år markerer kirker i mange land «Søndag for de forfulgte». Denne dagen står vi sammen i solidaritet med kristne over hele verden som opplever diskriminering og forfølgelse. Samtidig står vi opp for retten til trosfrihet for alle mennesker.

Årets tema er: Når krisen rammer, blir trosfriheten enda mer utsatt! I land der trosfriheten er undertrykt, er kampen for religiøse blitt tydeligere enn noensinne under pandemien. Minoriteter løper gjerne større risiko for smitte, samt opplever en større psykisk belastning. De kan oppleve å bli diskriminert i forbindelse med nødhjelp til pandemirammede. Noen minoritetsgrupper blir gjerne utpekt som syndebukker og utsettes for hatkriminalitet. I tillegg risikerer mange minoriteter å bli diskriminert i forbindelse med myndigheters tiltak mot pandemien.

«Jeg og to andre damer i nabolaget dro til et hus der vi hadde hørt at en organisasjon delte ut nødhjelpspakker med mat. Da vi kom fram, gikk jeg inn og spurte om en pakke med mat til meg og familien min. Representantene for organisasjonen forstod at jeg var kristen og sa at jeg kunne få mat hvis jeg resiterte en av kalmaene, islams trosbekjennelser. Jeg måtte gå tomhendt hjem til familien min» - Kristen dame i Korangi

I år faller «Søndag for de forfulgte» på 8. november. Dette er en økumenisk dag der troende fra mange kirkesamfunn står sammen om å vise kristent samhold.

Dere finner mange og nyttige ressurser til markeringen på nettsidene www.stefanus.no. Her finnes liturgiske elementer, bønner, prekentips, salmeforslag, tips for familiegudstjeneste etc. – samt bakgrunnsstoff, utfyllende artikler og mye annet.

Bli med og marker «Søndag for de forfulgte» i deres menighet!

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"