Stavangerfamilie og prest i nasjonal dåpskampanje

Da de tre søsknene Sara (8), Maria (6) og Noa (4) Slenes Andersen selv gikk frem til døpefonten i Tjensvoll kirke, deltok fadderne på Teams. Fortellingen om dåpsdagen blir nå spredt over hele landet.

– Vanligvis forbinder vi dåp med små babyer, søndagsgudstjeneste og hele menigheten til stede. Men i Tjensvoll kirke i Stavanger ble det meste annerledes denne søndagen i januar. Alle de tre søsknene Sara (8), Maria (6) og Noa (4) Slenes Andersen gikk selv frem til døpefonten, og de ble døpt på samme dag. I kirken var bare ti personer til stede, mens faddere, familie og venner fulgte med via dataskjermen.

Slik innledes dåpsreportasjen laget av Schibstedt Partnerstudio på oppdrag fra Kirkerådet. Kirkerådet lager hvert år flere ulike dåpskampaner for ulike typer medier. Denne annonse-reportasjen står på betalt annonseplass i Aftenposten, VG, Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og andre Schibstedt-aviser.  

Tett på dåpen

Prest og trosopplæringsrådgiver ved Stavanger bispedømmekontor Cecilie Bakkene Pedersen, var den som døpte de tre søsknene. Hun synes dåpen ble en veldig fin opplevelse, både for henne og familien.

– Det fineste med dagen var å være sammen med barna og foreldrene for å dele det underet og mysteriet dåpen er, sier hun om den spesielle dåpen.

– I koronatiden har mye blitt annerledes rundt dåpsseremoniene, men nå begynner vi kanskje å bli mer vant til det som før var spesielt. Mange familier forteller at dåpen ble en god opplevelse med færre til stede. Man kommer tettere på det som skjer, barnet og dåpshandlingen får kanskje enda mer fokus, sier Bakkene Pedersen.

– Stort øyeblikk

At hun får være med å fortelle om dåp i en nasjonal kampanje, synes hun er stort.

– Noe av det viktigste vi kan gjøre som kirke nå, er å spre budskapet om at dåp er aktuelt i alle aldre, og at menighetene er glade for å legge til rette for alle som ønsker å komme til dåp, mener hun. 

Noen dager før trippeldåpen kom Sara, Maria og Noa sammen med foreldrene til en dåpssamtale i kirken. Barna kunne løpe rundt, gjøre seg kjent, ta på alt de ville og stille spørsmål. Foreldrene, som kom rett fra jobb, fikk hvile seg i kirkerommet. De tente lys ved lysgloben og ba en bønn sammen.

– Det var et stort øyeblikk for meg da Sara, den eldste av søsknene, fortsatte på bønnen etter at jeg var ferdig, forteller Bakkene Pedersen i reportasjen.

Her kan du lese hele den fine saken og se bildene fra den spesielle dåpsdagen. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"