Ledig stilling som student- og prostiprest i Stavanger

Er du en relasjonsbygger med nysgjerrighet på og interesse for ulike mennesker og fagområder?Velkommen som søker til en nyopprettet 100 % stilling som student- og prostiprest ved VID vitenskapelige høgskole, Stavanger og i Stavanger domprosti.

I 2021 vil stillingen ha arbeidsfordelingen 80 % i Domprostiet og 20 % ved VID. Fra og med januar 2022 vil presten ha en 50/50 arbeidsfordeling mellom Domprostiet og VID.

Studentprestetjenestens formål er kirkelig tilstedeværelse i VIDs student- og arbeidsmiljø, med andakts- og gudstjenesteliv, samtaler, livsveiledning og sjelesorg. Studentpresten samarbeider med studentprestetjenesten ved VIDs studiesteder i Oslo og Bergen, samt med studentprestetjenesten ved UiS.   
VID Stavanger utdanner blant annet prester, og for denne studentgruppen er det sentralt at studentpresten har menighetserfaring og er kjent med den daglige pulsen i menighets- og prestetjenesten. Samtidig skal studentpresten betjene alle VIDs studenter. Nysgjerrighet og interesse for ulike mennesker, trostilhørigheter og fagområder er derfor en viktig personlig kvalifikasjon. 
I tjenesten som studentprest kan det legges noe undervisning på teologistudiet, særlig knyttet til praktikum. 

Til prostiprest-delen av stillingen søker vi en tydelig og engasjert prest som trives både med ungdom og som «allround prest». Domprostiet består av 8 sokn og har 14 prestestillinger. Kirken i Stavanger er i en prosess med stadig tettere samarbeid mellom menighetene. Et resultat av dette er fellessatsingen «Konfirmant i sentrum» med menighetene Domkirken og St. Petri, Kampen, Bekkefaret, St. Johannes, Varden og Stokka. 
Prostipresten vil gå inn i et samarbeid knyttet til både «Konfirmant i Sentrum» og Ukirkes ungdoms- og unge voksne-arbeid. Du vil ha gudstjenester og kirkelige handlinger etter oppsatt turnus. Beredskapsvakter skjer i et samarbeid på tvers av flere prostier. Prosten samler prestene i prostiet til jevnlige pastoralsamlinger, som har både faglig, strategisk og sosial karakter. 

Les hele utlysningen og søk på stillingen her.

Søknadsfrist er 14. oktober

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"