Venteliste til tunnel-gudstjeneste

Det ble stor pågang da Strand menighet og Hundvåg menighet inviterte til gudstjeneste 294 meter under havet i Ryfylketunellen, verdens lengste undersjøiske tunnel.

Temaet for gudstenesten som holdes 1. september midt i det nye Ryfylkesambandet er naturlig nok "Connection people". Tunellen binder sammen Ryfylke og Stavanger-halvøya, og det å bringe folk sammen er også kirkas oppgave, sier sokneprest Martin Ivar Arnesen i Strand menighet 

– Kirka skal bygge bruer og tunneler, i overført betydning, sier Arnesesen, og gleder seg til en spesiell gudstjenesteopplevelse sammen med sokneprest Jan Torrey Jensen i Hundvåg og folk fra de to menighetene.

– Dette blir en en gang i livet-opplevelse før tunnelen åpner for trafikk seinere i høst. Det blir også en stor musikalsk opplevelse, med storband og solister som deltar, sier Arnesen, som kom opp med ideen til gudstjenesten for halvannet år siden.

Politikere deltar
Tidligere fylkesmann i Rogaland, Magnhild Meltveit Kleppa, også kalt Ryfastprosjektets mor, er med på forbønnen. Varaordfører i Stavanger og ordføreren i Strand skal være tekstlesere i gudstjenesten som arrangeres i samarbeid med Statens Vegvesen.

Det er begrensede plasser til å være med på gudstjenesten i Fjellhallen. 200 fra hver av Strand og Hundvåg menigheter i tillegg til medvirkende i gudstjenesten busses ned i dypet og opp igjen etterpå.

– Vi har hatt ventelister og har forsøkt å få plass til alle. Men nå er det fullt, forteller Arnesen.

Gudstjenesten blir tatt opp av NRK, og kommer som radiogudstjeneste søndag 8. september. 

Ryfast. (Illustrasjon: Statens vegvesen)

Den 14 kilomenter lange Ryfylketunnelen knytter Ryfylke og Stavanger sammen.
Foto: Statens Vegvesen

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"