Haugevotten er et dele- og restegarns-prosjekt, og har blitt en vott med farger og mønster som forteller om Hauges liv og virke på mange ulikemåter.
NB! Oppskriften er oppdatert 20. april med noen endringer og forbedringer.
Her kan strikkeglade møtes med restegarn og bytte farger og dele med hverandre til felles glede og nytte. Godt fellesskap er i Hans Nielsen Hauges ånd. Votten er strikket i norskprodusert ull for å løfte fram sauebøndene, og hovedfargen peker både på saltkokeriene Hauge startet og Bibelens bruk av ordet "salt".
Gjennom hele kirkehistorien har symboler og kunst fortalt historier. Det er fint og spennende at en vott også kan fortelle en historie på sin nøysomme måte.
Rutemønsteret symboliserer fengselsopphold og motstand. Det kan også peke på Eek teglsteinsverk. Her strikkes hullbragdmønster – teknikk brukt på kysten, for ekstra varme fiskervotter.
Hans Nielsen Hauge strikket som kjent ofte når han vandret, og mange tror votter var noe av det han strikket mest av. Hva med å strikke Haugevotten til menighetens julemesse eller andre basarer og utlodninger til gode formål? Slik kan votten være med å løfte folk ut av fattigdom også i våre dager, i ekte Hauge-ånd.
Hovedfargen på votten er gråhvit og viser til at Hans Nielsen Hauge etablerte flere salt-kokeri, slik at folk fikk tilgang til salt for konservering av mat.
Her kan du laste ned og printe ut oppdatert oppskriftshefte på 4 sider.