Bli med å strikke Haugevotten

Nå kan du strikke Haugevotten etter en helt fersk jubileumsoppskrift! Votten er full av symbolikk, og forteller historien om Hans Nielsen Hauge på en vakker og nøysom måte.

Haugevotten er et dele- og restegarns-prosjekt, og har blitt en vott med farger og mønster som forteller om Hauges liv og virke på mange ulikemåter. 

Her kan strikkeglade møtes med restegarn og bytte farger og dele med hverandre til felles glede og nytte. Godt fellesskap er i Hans Nielsen Hauges ånd. Votten er strikket i norskprodusert ull for å løfte fram sauebøndene, og hovedfargen peker både på saltkokeriene Hauge startet og Bibelens bruk av ordet "salt". 


Gjennom hele kirkehistorien har symboler og kunst fortalt historier. Det er fint og spennende at en vott også kan fortelle en historie på sin nøysomme måte.

Hans Nielsen Hauge strikket som kjent ofte når han vandret, og mange tror votter var noe av det han strikket mest av. Hva med å strikke Haugevotten til menighetens julemesse eller andre basarer og utlodninger til gode formål? Slik kan votten være med å løfte folk ut av fattigdom også i våre dager, i ekte Hauge-ånd.


Hovedfargen på votten er gråhvit og viser til at Hans Nielsen Hauge etablerte flere salt-kokeri, slik at folk fikk tilgang til salt for konservering av mat.

Her kan du laste ned og printe ut oppskriftsheftet på 4 sider.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"