Sammen som kirke i hele verden

"Sammen som kirke i hele verden" er en nasjonal aksjon for misjonssolidaritet under korona-pandemien. Stavanger bispedømme er med på denne aksjonen, og ønsker å gi hjelp til lokale menigheters innsats og engasjement for den globale kirke.

"Sammen som kirke i hele verden" ønsker å bidra til å bevisstgjøre menighetene på sin globale tilhørighet og forpliktelse. I tillegg er det et mål å samle inn penger som kan styrke det diakonale arbeidet som samarbeidskirker rundt om i verden står i.

«Sammen som kirke i hele verden» er en solidaritetsaksjon med søsterkirker og partnere som er rammet hardt av korona-pandemien. I aksjonen samarbeider vi med de misjonsorganisasjonene som utgjør SMM organisasjonene, og deres verdensvide nettverk av søsterkirker.

Globalt ansvar
Koronapandemien tydeliggjør hvordan vår verden henger sammen. Den norske kirke er del av en verdensvid kirke. Samtidig har den kanskje verdens beste apparat til å møte denne situasjonen.
Derfor ønsker aksjonen å vise det globale ansvar Den norske kirke har gjennom sine menigheter!

Feirer fellesskapet i pinsetiden
En slik aksjon er tett knyttet til Kirkens oppdrag og budskap. Her er det en dyp sammenheng mellom Pinsefeiringen og kirken som et verdensvidt fellesskap. Kirken er bærer av håpet om nytt liv!

Kjente prosjekter, nye tider
På disse sidene vil du finne hjelp til å virkeliggjøre en slik aksjon i din lokale menighet. Aksjonen kan gjerne være knyttet til det misjonsprosjektet som menigheten til vanlig arbeider med. Samtidig ønsker vi at man relaterer informasjonen til den untakstilstanden som kirker verden over lever under i denne koronatiden.

Her finner du en nærmere beskrivelse av aksjonen. 

Her finner du en liste over menigheter som har sluttet seg til aksjonen

Menigheter som vil være med på aksjonen kan registere seg HER - så kommer de med i listen over menigheter som deltar i aksjonen.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"