Langfjord kirke

ble innviet 20.august 1891 av biskop Skaar. I 1904 ble skipet forlenget med en fjerdedel. Arkitekt er Trygen/evjeni Tromsø og kirken har 250 sitteplasser. Det er galleri bakerst. Kirken ble påbygd i 1965.Beliggenhet. Kirken ligger nydelig til i Langfjrod, ca 85 km vest for Alta. Den ligger ved RV 882, ca 4 km fra E6.

Inventar

Altertavlen er "Åpenbarelsen" fra 1926.

Døpefonten og prekestolener i tre fra 1891.

Kirkesølvet består av kalk, særkalk og oblatfat. I tillegg er det 4 lysestaker i messing.

Lesepulten er fra 2004.

Alterduken er i hardangersøm og antependium er laget i 1964 av av Anna Tiberg og av P.Karlstrøm i 1984.

Messehagel ble anskaffet i 1947 for Nordlanske Kirke- og Skolefonds regning.

Orgelet er fra 1993, et Plenum Gem orgel med 2 manualer.

Kirkeklokke fra 1891. Ved ringing nyttårsaften i 1948 brast kirkeklokken. Den ble omstøpt av Olsen-Nauen klokkestøperi. Ved bidrag fra Nordlanske Kirke- og Skolefond og ved privat innsamling ble det mulig å få en klokke på 170 kg, mens den gamle hadde veid 82 kg. Den nye klokka ble hengt opp høsten-49.

Kirkebyggets historie

Planene for en kirke i Langfjord har en lang forhistorie. Den nærmeste kirken var i Talvik, flere timers seilas unna. Byggearbeidet kom totalt på kr 9.000, og i avisreferatet betegnes kirken som et praktbygg!

Kirken sto i 1945, etter krigens slutt, men den var svært ramponert. Den var blirr brukt som overnattingssted for tyske transporter. 12 av benkene var borte, trolig brukt som brensel, videre var ei ytterdør og to tårnbenker ødelagt. Gulvbøyeren var borte og alle 21 parafinlampene, samt et fag gardiner i koret. En 7-armet lysestake hadde for  armene brukket av. Kikreklokkene var også forsvunnet, men altertavlen var evakuert til Kongsberg gruver. Messehagelen var borte, samt alterduken. Kirkeklokker og toppstykket til altertavlen ble funnet i Bjerkvik og sendt tilbake til kirken i 1946. Samme år ble nye benker laget og bygningsmessige skader for øvrig utbedret. Ny alterduk ble skjenket i 1947 av fru advokat Haaland fra Harstad.

Da altertavle og lysestaker kom tilbake fra Kongsberg, fulgte det med et par små staker i messing som ikke tilhørte noen av kirkene i Talvik eller Alta prestegjeld. Det lykkes ikke å finne ut hvor de hørte hjemme, og de ble plassert på altereat i Langfjord kapell, hvor det var bruk for dem.

Kontaktinformasjon for Alta kirkelige fellesråd

Alta kirkekontor ligger i underetasjen på Nordlyskatedralen Alta kirke.

Kontoradresse: 

Markedsgata 30

9510 Alta

 

Postadresse:

Postboks 1172

9504 Alta

E-post: kirken@alta.kirken.no

Tlf: 78 44 42 70

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"