Tid og sted for dåp

Når og hvor ønsker dere å døpe barnet? Dåpspåmelding kan gjøres her på nettsiden eller via telefon. Her får du også nyttige tips til planlegging av dåp.

Når du ønsker å gjøre en avtale om dåp:

Klikk her for å finne frem til ledige tidspunkt for når det er mulig å døpe barnet ditt i den kirken du ønsker. På påmeldingssiden kan du selv registrere mange av de opplysningene som kreves for dåp og sende inn forespørsel om dåp.

Du kan også ta kontakt med kirketorget hos Bergen kirkelige fellesråd (55 59 32 10 / kirketorget@bergen.kirken.no) for å avtale tid og  sted. Her registreres barnets navn, valg av faddere, aktuelle adresser,  telefonummer og lignende.

Om dere er bosatt utenfor Bergen domkirke menighet, men ønsker å døpe barnet i en av sentrumskirkene, ta kontakt med kirketorget og menighetskontoret der dere bor.

Dåpssamtale og planlegging

Etter at det er avtalt dåp i kirken tar presten eller en annen ansatt kontakt for å avtale dåpssamtale. Dette kan enten skje sammen med den enkelte familie eller ved en fellessamling med andre som skal ha dåp. Her går en gjennom hva dåp er og praktiske opplysninger knyttet til gudstjenesten og dåpshandlingen.

Begynn planleggingen av det praktiske i god tid slik at alle får like stor glede av dåpsdagen. Kanskje det er mulig å be familie eller venner om hjelp til servering og rydding?

Bli enig om valg av dåpskjole, hvem som skal bære og hvem som eventuelt skal ta av dåpslua.

Tenk gjennom hva det er behov for å snakke med presten/den som skal døpe om før dåpssamtalen. Ønsker dere en spesiell salme, eller vil noen i familien lese dåpstekstene fra Bibelen? 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"