Kursleder Berit Bakke jobber som områdeleder i BKF, og har satt stor pris på treffene med kirketjenerne.
- De som har jobbet en stund allerede kan nok mye av det vi har vært gjennom på kurset, men nå har de dokumentert kompetansen, sier Bakke.
Kompetanse på mennesker og bygg
Hele kirketjenerskolen inneholder tre ulike kurs, og gir kompetanseheving på både menneskemøter og mer teknisk kunnskap om bygg, kirkeinteriør og kirketekstiler. Kurset dette semesteret handler blant annet om service, taushetsplikt og det å ivareta mennesker i kriser, og var et tilbud kirketjenere kunne melde seg på om de ønsket det.
Kursholder Berit Bakke er imponert over kursdeltakerne,
- Jeg beundrer både dedikasjonen til jobben, og deres profesjonalitet i arbeidet. Kirketjenerne står i mange krevende situasjoner som de må løse, enten det gjelder regler for brannvern eller det å møte mennesker i sorg og glede.
Deler erfaringer med andre
En viktig del av kurset er at det skal det være et sted å utveksle erfaringer og bli bedre kjent. En kirketjener jobber mye alene på arbeidsplassen sin, og derfor har mange uttrykt at det er relevant å samles på tvers av menighetene med andre som jobber med det samme.
Deltaker Bjørg Karin Husa er kirketjener i Loddefjord og Løvstakksiden, og ønsker kompetansehevingen velkommen.
- Jeg har i mange år hatt lyst å være med på kirketjenerskolen. Men jeg har ikke hatt kapasitet eller ønske om å reise til Oslo for å gjøre det. Når denne modulen kom hit og var tilgjengelig i Bergen ble jeg veldig glad for det!
Husa har satt pris på at kurset spiller videre på kompetansen kirketjenerne har opparbeidet seg.
- Vi kan diskutere og supplere hverandre, se alle ulikhetene i menighetene rundtomkring. Vi er ulike og prioriterer ulikt. Vi er gode på å tilpasse oss. Jeg håper inderlig at det blir flere muligheter til faglig kompetanseheving.