Dette er en +artikkel, publisert på Bygdeposten.no 14.2.24 av Henriette Iversen.
5. mars arrangeres det fest i Åmot kirke i regi av Sjømannskirken. – Alle er hjertelig velkommen og det er ingen påmelding, sier Lise Wold Kleven, sokneprest i Sigdal kirkelige fellesråd
I fjor høst kom Lise Wold Kleven inn i Sjømannskirken sitt regionstyre for Buskerud og Vestfold.
– Det har vært mange arrangementer for at folk kan bli bedre kjent med Sjømannskirken, men styret har vært litt Vestfold-tungt. Nettopp derfor har mange av arrangementene blitt holdt i Vestfold, sier Kleven.
Dermed syns hun det var på tide å arrangere en fest i Buskerud og valget falt på Åmot kirke.
Sang, musikk og bevertning
Kleven kan love både sang, musikk og bevertning, men det blir også en anledning til å høre litt mer om jobben Sjømannskirken gjør i utlandet.
– Tidligere var det jo tradisjonelt norske sjømenn som seilte ute, men i dag er Sjømannskirken aktuell for andre. Blant annet for studenter som studerer i utlandet, de som bosetter seg i andre land og turister som kommer innom, sier Kleven. Selv har hun ikke jobbet i Sjømannskirken, men har holdt noen gjestegudstjenester på reise i utlandet. Allerede dagen etter arrangementet i Åmot kirke, legger hun ut på en ny tur til Hamburg sammen med konfirmanter.
Kriseberedskap
Sogneprest Geir Holberg i Modum menighet lover at det blir løs snipp og mye glede når det blir arrangert fest i kirka.
Selv har han jobbet som sjømannsprest både i Singapore og Brussel i Belgia.
Han regner med at mange tenker på vafler, sosiale, kulturelle og kirkelige møtesteder når de tenker på Sjømannskirken, men legger til at det også er mye mer. Blant annet har de en døgnbemannet beredskapstelefon.
– Gir en trygghet
Sognepresten vet godt hvor viktig det er for folk at Sjømannskirken møter nordmenn uavhengig av livssyn og bakgrunn, og har spesialkompetanse på kriseberedskap.
Blant annet trekker han fram når mennesker opplever det å miste noen på ferie eller når man er bosatt utenlands. Det å da ikke føle seg alene, men ha noen som kjenner til hvordan ting foregår i det aktuelle landet, og som snakker språket ditt kan være en stor trygghet i en vanskelig tid.
Selv kunne han være med å gi den tryggheten ved dødsfall i Singapore.
– Ved dødsfall i Singapore er det et helt annet byråkrati. Da hjelper det å møte noen som kjenner til det. Det gir en trygghet i en vanskelig situasjon, sier han. Før tema igjen blir lysere og går fra dødsfall til fest.
– Vi inviterer alle i menighetsrådene rundt i prostiene, men alle som vil er hjertelig velkommen, avslutter Holberg og Kleven som ser veldig fram til denne kvelden.