Gravstell

Det er fester av graven som har ansvar for å holde graven og gravminnet i hevd. Mange steller gravene sine selv, men hvis du trenger hjelp til å stelle graven, kan vi bistå deg med dette.

Sommer- og høststell
Sommerstellavtalen betyr at det blir plantet, lukt og vannet på gravstedet. Vi bruker isbegonia, som vi har svært god erfaring med. Det blir plantet i begynnelsen av juni, når all fare for nattefrost er over. Plantene tåler godt vårt klima og holder seg vakre hele sesongen. Du kan også bestille bare vanning dersom du ønsker å plante og luke selv.

Vi tilbyr også høststell. Ved avtale om høststell blir begoniaene fjernet og erstattet med høstlyng ca uke 40.

Sommerstellavtalen fungerer på den måten at du mottar et årlig tilbud om stell med giro for innbetaling av riktig sum. Tilbudet anses som godtatt i de tilfeller giroen blir betalt innen fristen. Dersom giroen ikke betales innen fristen, tolkes dette som at sommerstellavtale ikke ønskes i år. Purring blir ikke sendt, og dersom du seinere skulle ønske å gå inn i en sommerstellavtale igjen, må du ta kontakt med kirkevergekontoret.

Legat
Gravlegat kan opprettes dersom du ønsker å ordne med gravstell for flere år fremover. Da betaler du en valgfri sum som dekker utgifter til gravstell i noen år framover. Når legatkapitalen er oppbrukt, vil du så langt det er mulig bli varslet og få tilbud om å forlenge avtalen ved å betale inn en ny sum. Alternativt kan du gå over til sommerstellavtale med årlig fakturering.

Plantekasser
Vi stiller krav om at du kjøper en plantekasse dersom du inngår avtale om gravstell. Plantekassen innebærer en engangsinvestering. Vi skaffer og setter ned kassene, så alt du må gjøre er å betale for den første gang du inngår avtale om gravstell.

Dersom du skulle ha spørsmål eller ønsker å avtale gravstell med oss,er det bare å ta kontakt!

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kst. kirkeverge
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Konsulent
Dene Støe: 957 37 009

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"