64 dager med påske og pasjon

Fra inngangen til den stille uke og frem til 1. pinsedag kan du få med deg 64 kulturelle opplevelsesdager.

For sjette år på rad blir Påske og pasjon arrangert i regionene Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder. Fra 13. mars til 15. mai vil det hver dag bli kulturelle opplevelser på ulike kunstarenaer og i kirker.

- Jeg gleder meg spesielt til arrangementet 12-12 Gamle Aker, sier kulturrådgiver i Oslo bispedømme, Knut Erik Tveit til kirken.no. Han er en av initiativtakerne bak Påske og pasjon og har ansvaret for det kunstneriske innholdet.

I 12-12 Gamle Aker vil 12 forfattere urfremføre nyskrevne tekster i og utenfor Gamle Aker kirke i Oslo fra skjærtordag 24. mars kl. 23. Arrangementet strekker seg over til langfredag kl. 01. Blant forfatterne som bidrar er Steinar Opstad, Victoria Kielland, Amalie Kasin Lerstang, Eivind Hofstad Evjemo og Bård Torgersen. I tillegg er det også helt ferske forfattere.

- Det er alltid debutanter med i forfatterkonseptene i Påske og pasjon. I år er det Hanna Dahl og Christelle Ravneberget, sier Tveit.

- Hvorfor er 12-12 Gamle Aker et høydepunkt for deg under Påske og pasjon?

- Det er fordi jeg aldri vet hva som kommer ut fra forfatternes skriveprosesser. Forfatterne har så og si "stemt instrumentet sitt", pennen, gjennom befaringer på Gamle Aker kirkegård og kirke. Og gjennom å ha lest Markusevangeliet. Stedet, situasjonen og Markusevangeliet er mulighetsrom. Rom forfatterne kan bruke aktivt. Rom forfatterne kan la ligge "der nede et sted". Pennen fører uansett teksten din den skal, sier Tveit.

Påske og pasjon er i regi av KULT - Senter for kunst, kultur og kirke, Oslo bispedømmeråd, Kirkelig fellesråd i Oslo, Oslo Domkirkeakademi, og gjennomføres i samarbeid med bispedømmene Borg, Tunsberg, Agder og Telemark. Prosjektet får støtte av Norsk kulturråd.

Under finner du lenker til Påske og pasjons nettsider, Facebook-side, samt video av forfatteropplesninger under fjorårets Påske og pasjon.

Kontaktinformasjon for Holmen kirke

Adresse til Holmen kirke og kontor er Nesbruveien 55, 1396 Billingstad.

Vis på kart

Telefon: 66 75 40 90 

Org.nr. 971522437

Åpent kl. 10.00-14.00 mandag til fredag.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"