Ønsker bønnetemaer

Hver onsdag morgen kommer en av prestene til Gatekapellet for å tenne noen lys og be en bønn. Dersom du vil at presten skal be for deg, eller noen du kjenner, kan du sende en e-post eller sms til gatepresten i feltarbeidet.

Hver onsdag morgen kl. 08.00 er det stille bønnestund i Gatekapellet ved Asker kulturhus. Omgitt av biler, busser, butikker og torg, kommer en av menighetsprestene for å tenne lys og be en bønn, selv om det for tiden ikke er andre enn presten til stede.

Et nytt initiativ er at kirkene i Asker oppfordrer folk til å sende inn sine personlige bønnetemaer. Vikarierende gateprest i Kirkens feltarbeid, Solveig Vatn Weisser, vil formidle bønneønskene til den presten som har vakt. Folk kan be om forbønn på vegne av seg selv eller andre. – Skriv en kort e-post eller en sms med ditt bønneemne, så formidler jeg det videre, sier hun.

Solveig ser innom kapellet flere ganger i uken. – Jeg ser alltid spor av et menneske som har vært innom. Nye lys er tent, andre er fjernet og kanskje tatt med hjem. Inne på benken i kapellet ser jeg for meg dem som har hvilt beina, tent et lys og kanskje nynnet på en salme.

Daglig leder Gudrun Brøvig Silde sier at terskelen – bokstavelig talt – er lav for å tenne et lys, sitte i ro eller be en (ordløs) bønn. – Vi er glad for at vi har et lite kirkerom som er åpent for alle, hele døgnet, hele året, midt i Asker sentrum. Det er det ikke alle tettsteder som har, sier hun. 

Det er menighetsprestene i Asker prosti som deler på å lede morgenbønnen onsdager klokka åtte. – Hensikten er å bidra til livshåp. Mange kjenner seg alene i disse tider, og da kan det være godt å vite at du huskes på i en bønn til Gud, sier prost Tor Øystein Vaaland, som oppfordrer alle som ønsker forbønn, å bruke dette nye initiativet.

Gateprest Solveig Vatn Weisser nås på følgende måter: Send ditt bønnetema på en epost eller en SMS til 991 29 936.

Kontaktinformasjon for Holmen kirke

Adresse til Holmen kirke og kontor er Nesbruveien 55, 1396 Billingstad.

Vis på kart

Telefon: 66 75 40 90 

Org.nr. 971522437

Åpent kl. 10.00-14.00 mandag til fredag.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"