I gang med oppussing av Zahl´s gravsted

I alt for mange år har Zahl´s gravsted på Kjerringøy stått og forfalt. Nå er imidlertid Bodø kirkelige fellesråd i gang med jobben med å renovere og pusse opp det vernede gravstedet.

Det gamle gravstedet ble besluttet bevart allerede den 23.februar 2006, og nå hele 13,5 år senere er arbeidet i gang med å pusse opp gravstedet.

Arbeidet ble påbegynt den 8.oktober og det som ble gjort var at den gamle muren ble banket i stykker for å frigjøre det gamle støpjernsgjerdet. Deretter vil det støpes opp en ny og bedre grunnmur rundt gravstedet. Støpjernsgjerdet vil bli sandblåst, resturert og malt, slik at det framstår like fint som den gang det ble satt opp og var nytt.

Arbeidet med gjerdet vil imidlertid ta noe tid, da dette er mer omfattende enn bare sandblåsing og maling. Etter all den tid gjerdet har stått og blitt utsatt for vær, vind og korrosjon, har flere av seksjonene brukket med tiden, samt at noen deler ble skadet når gjerdet skulle løsnes fra muren.

Etter sandblåsing vil alle delene som for øvrig er godt merket, bli sveiset og montert på plass der de hører til.

Vi i Bodø kirkelige fellesråd gleder oss nå over det gode arbeidet som blir gjort, og ser fram til at innbyggere, historielag, turister og øvrige besøkende til Kjerringøy kirke igjen kan glede seg over det bevarte området ved kirken.

Kontaktinformasjon for Bodø kirkelige fellesråd

Bodø kirkekontor ligger i 2.etg i Storgata 29 i Bodø.

Kontoradresse: 
Storgata 29
8006 Bodø

E-post: post.bodo@kirken.no. Telefon: 755 00 300 

Åpningstid kirkekontoret: 
man-fre 09.00 -14.30
Telefontid: man-fre 09.00 - 14.30
Lunsj mellom 11.00 og 11.30 (sentralbordet er da stengt)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"