Fasteaksjonen

Fasteaksjonen er i dag den nest største innsamlingsaksjonen i Norge, - etter TV-aksjonen. Har du lyst til å bidra? Kanskje du vil gå med bøsse eller være sjåfør for noen kjekke konfirmanter?

For over 50 år siden bestemte menighetene i Norge seg for å ha en årlig innsamlingsaksjon til Kirkens Nødhjelps internasjonale arbeid. Fasteaksjonen er i dag den nest største innsamlingsaksjonen i Norge, - etter TV-aksjonen. Aksjonen er lagt i en tid av kirkeåret som heter fastetiden. Fasten varer i 40 dager helt fra askeonsdag, men selve Fasteaksjonen arrangeres over hele landet søndag til tirsdag før palmesøndag.  

I Fredrikstad går vi med bøsser tirsdag før palmesøndag. De fleste som går med bøsser er konfirmanter, men vi er også helt avhengig av voksne for at alle roder skal bli dekket og at alle konfirmantene kommer seg dit de skal. Denne dagen er det full fart i Glemmen kirke, og både frivillige og ansatte er i full sving for at dette skal gå så smidig som mulig.

Bidra!

Det er mange forberedelser og etterarbeid rundt innsamlingsaksjoner, og vi er helt avhengig av frivillige for at vi skal få gjennomført aksjonen hvert år. Har du lyst til å bidra? Kanskje du vil gå med bøsse eller være sjåfør for noen kjekke konfirmanter?

Ta kontakt med Anne Marthe Olaussen eller Kristin Buckholm (se nedenfor).

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"