De fargerike oblatene er laget etter en gammel mesoamerikansk oppskrift, og skal ifølge Miguel "gi en mer festlig opplevelse av nattverden." Det var en heftig diskusjon på stabsmøtet i forrige uke:
🔹 Sokneprest Jakob er begeistret, og mener det kan være en ny måte å "smake og se at Herren er god" – bokstavelig talt!
🔹 Kirkeverge Dagrun er skeptisk, og lurer på om blå oblater er teologisk forsvarlig. "Blått brød? Det er jo ikke akkurat bibelsk," sier hun bekymret.
🔹 Kirketjener Bent er mest bekymret for flekker på de hvite kirketekstilene. "Hva skjer om en rosa oblat smitter av på prestekjolen?" spør han. Det holder at presten søler altervin. Det er gæærnt nok.
🔹 Diakonimedarbeider Birgit smiler mildt og prøver å berolige alle. "Det viktigste er vel ikke fargen, men fellesskapet vi deler rundt nattverden?"
🔹 Menighetspedagog Lisa, som er metodist, nikker ivrig. "Dette er jo en fantastisk måte å feire Guds mangfold! Metodistene har alltid vært åpne for nye tradisjoner!"
🔹 Sekretær Anette ser litt forvirret ut. "Så… betyr dette at nattverden nå kommer med smakstilsetninger? Eller er det fortsatt bare vanlig… eh, brød?"
Lufthavnprest Torbjørn var ikke til stede i møtet, men da han leste referatet etterpå, kommenterte han kort i en sms: "Fargerike oblater? Jeg er for alt som får folk til å komme til nattverd."
Menigheten inviteres til å prøve de nye fargerike oblatene under søndagens gudstjeneste på Misjonshuset. Skulle det vise seg å være en suksess, vurderes det oblater med glitter til pinse. ✨
Hva mener du? Er kirken klar for en regnbuefarget nattverd? Ta debatten i kommentarfeltet, eller møt opp på menighetens årsmøte på søndag og si din mening.