Dåp

Fra mandag 20/9 til fredag 15. oktober vil Oddernes kirke være stengt på grunn av oppussingsarbeider. I denne perioden vil gudstjenestene foregå i menighetshuset. Det vil være muligheter for dåp i menighetshuset eller i Justvik kirke. På grunn av antallsbegrensinger i kirken ved dåpsgudstjeneste, kan hver familie ha med rundt 20 personer hver. Dåpen er en av de store dagene i familien. Dåpsdagen er en markering og feiring av barnet som er født. Men den er noe mer. Dåp er ett av kirkens to sakrament. Det er en hellig handling kirken utfører på oppdrag fra Jesus. For å komme direkte til siden der du kan melde barnet ditt til dåp, trykk på lenken i den blå firkanten litt lenger ned på siden.

Jesus døpte ikke, men utfordret mennesker han møtte til å være sammen med ham og følge ham. Etterfølgerne til Jesus fikk i oppdrag å gi dåpen videre til mennesker over hele verden og å undervise om Guds gode vilje med menneskenes liv.

 I bibelteksten som blir lest i dåpsliturgien, sier Jesus: "Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende." (Matteusevangeliet kapittel 28, vers 18-20). I

Artikkelsnarveger

Sitat

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Johannesevangeliet, kapittel 3, vers 16