Hva er misjon?

Misjon handler om å gi videre fortellingene om Jesus Kristus.

Noen ganger sier man «å evangelisere» eller «misjonere» når man snakker om å fortelle om det som står i Bibelen. «Evangelium» betyr «godt nytt».

I følge misjonsbefalingen i Matteusevangeliet blir alle som tror på Jesus bedt om å bringe fortellingene videre, slik at nye mennesker kan få høre om Jesus og hva han gjorde.

Misjon og nestekjærlighet
Misjon handler altså om å dele budskapet om Jesus. Som døpte og kristne har vi en grunnleggende identitet som skapt i Guds bilde med uendelig verdi. Vi er døpt til å tilhøre Kristus både i livet og etter livet på jorden, og vi er sendt av Gud for å dele det viktigste budskapet.

Denne identiteten og dette oppdraget deler vi med kristne fra alle verdensdeler og alle kirkesamfunn. Misjon handler derfor også om gjensidig å dele med hverandre. Ikke fordi den som gir er bedre enn den som tar i mot, men fordi vi alle grunnleggende har fått livet i gave og fordi den kjærligheten som Gud viser oss i Jesus Kristus, gjør noe med oss.

Grensesprengende
Misjon uttrykker noe dynamisk og grensesprengende. Kirken skal være oppsøkende. På tvers av geografiske, religiøse, kulturelle, sosiale og generasjonsmessige grenser skal den dele tro og liv.

Kirken skal og være inviterende; den skal åpne sitt fellesskap for mennesker, grupper og kulturer som står utenfor. Det grensesprengende og inviterende er sentrale trekk ved kirken som må komme til uttrykk i alt den gjør.

Samarbeider med misjonsorganisasjoner
Misjon brukes også om bestemte strukturer og aktiviteter som kirken etablerer for å gjøre evangeliet kjent for nye grupper og mennesker. Misjon er å være kirke i møte med menneskenes dypeste spørsmål, lengsler og håp. Kirken må til en hver tid vurdere hvordan dette gjøres på ulike steder og i ulike sammenhenger.

Misjon er et felles oppdrag for hele den verdensvide kirke. Den norske kirke samarbeider med misjonsorganisasjoner og andre kirker både i Norge og utenfor landets grenser. Gjennom dette samarbeidet gir Den norske kirke av sitt eget, og mottar fra andre.

 

ODDERNES MENIGHETS MISJONSPROSJEKT

Oddernes menighet samarbeider med Misjonsalliansen, og vi støtter deres prosjektet " Vann til Liberia". Liberia er ett av verdens fattigste land. Etter årelange borgerkriger og en forferdelig ebola-epidemi for få år siden skal de nå takle nye virus-utfordringer. Med svært få leger i landet og med et skjørt og begrenset helsevesen blir det veldig vanskelig. Liberia er dessuten et land med enkle og trange boforhold og med en kultur og et levesett som gjør det umulig å holde avstand til hverandre. Dårlig infrastruktur og utbredt analfabetisme gjør det ekstra vanskelig å nå ut til landsbyene både med informasjon og hjelp.

Rent vann er viktigere enn noensinne. Vi du støtte prosjektet ta kontakt med menigheten eller VIPPS ønsket beløp til #116643 merk innbetalinegn med SAMMEN. I lenken under kan du lese mer om situasjonen i Liberia.

 

Kontaktinformasjon for Oddernes kirke

Jegersbergveien 6,
4630 Kristiansand
Organisasjonsnr: 976 992 555
Kontonr: 3000 07 70090
Vipps: 11 66 43

Tlf: 38 19 68 60

Kontortid: Tirsdag til fredag
kl. 10.00-14.00.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"