Hva betyr Svalbard kirke for deg og hva ønsker du å bidra med?
Robert Bjørklund, 44 år, prosjektleder i Lokalstyret, fastboende siden januar 2020
Der kirken generelt en tradisjonsbærer og et samlingspunkt er Svalbard kirke litt mer av alt. Både som tradisjonsbærer og ikke minst som samlingspunkt for hele Svalbard, uansett nasjonalitet. Og spesielt de gangene samfunnet vårt har blitt satt på de virkelig store prøvene, så har kirken vært en trygt havn for alle. Et hjerte i byen som sprer trygghet, varme og felleskap i hverdagen, til høytid og fest, og i våre kriser.
Svalbard kirke har gjennom tiden vært samlingsstedet hvor man søker sammen i glede, sorg og i fellesskap. Og jeg håper å kunne gi mitt bidrag til å styrke og bære videre det felleskapet som Svalbard kirke er så gode på.
Anna Lena Ekeblad, 53 år, og flyttet til Svalbard i 1995. Jeg har bodd 2 år i Ny-Ålesund, og resten her i Longyearbyen.
Jeg jobber som guide, foredragsholder og ekspedisjonsleder, og jeg er mamma til Erik og Mia. Gjennom alle mine år på Svalbard har jeg opplevd hvor viktig kirken er for oss som bor her, i glede og i sorg. Etter flere tidligere perioder i kirkerådet vet jeg hvor spennende og meningsfylt oppgaven er, og jeg gleder meg til å ta dette vervet dersom jeg blir valgt inn.
Solveig Kårhus Hervig, 37 år, avdelingsleder Longyearbyen skole
Svalbard kirke betyr for meg fellesskap der alle er velkommen. Jeg ønsker å bidra med erfaring fra barne-og ungdomsarbeid for å videreutvikle tilbudene for barn og unge. Jeg ønsker også å bidra til en inkluderende kirke både i høytider og hverdager, i kirkerommet og i naturen.
Olaf Kristian Saggau Holm, 56 år , utdannet jurist og arbeider med HR på UNIS.
Har erfaring fra organisasjonsarbeid tidligere, bl.a. fra Røde kors og Gol kirke. Har bodd her oppe nå i 2 år, og ønsker å bidra med en innsats for lokalsamfunnet gjennom deltagelse i kirkerådet og Svalbard kirke. Foruten at min utdannelse og yrkeserfaring kanskje kommer til nytte i dette vervet så vil jeg i tillegg være opptatt av kulturtilbudet og kulturvirksomheten i Svalbard kirke. Jeg tror at et godt kulturtilbud, med respekt for kirkerommets egenart, er et viktig tiltak for å øke tilslutningen til kirken og kirkens aktiviteter.
Kristin Mork, 36 år, daglig leder Svalbard Explorer, 22 år på Svabard, 1984-2000, 2014-
Jeg er døpt og konfirmert i Svalbard Kirke, så for meg har Svalbard Kirke vært kirken jeg har følt jeg sokner til - uansett hvor i landet jeg har bodd. Svalbard Kirke har alltid stått sterkt som samlingssted i Longyearbyen og vært et inkluderende sted for alle, spesielt i utfordrende tider, og mitt bidrag til kirkerådet vil nok være å ha fokus på at dette opprettholdes og videreutvikles framover.
Anne Elisabeth Nielsen, 57 år, kundebehandler på postkontoret, fastboende siden juli 2018
Svalbard kirke er for meg et godt sted å være. Gudstjenesten betyr mye for meg. Det å kunne samles i et kristent fellesskap, ha en god samtale rundt kirkekaffen og Tirsdagsmessen. Jeg har hatt permisjon fra nåværende kirkeråd siden i høst, på grunn av et lengre sykeopphold på fastlandet. Jeg har et ønske om å bidra til at alle i Longyearbyen skal føle seg inkludert i Svalbard kirke sitt mangfoldige arbeid.
Didrik Paulsen, 35 år, koordinator Artica Svalbard, 5 år på Svalbard
Svalbard kirke er for meg en naturlig del av livet i Longyearbyen. Jeg opplever kirken som en viktig integrert del av samfunnet, både med tanke på tradisjonelt kirkeliv og rollen den har i samarbeid med andre aktører i byen i forbindelse med kriser og lignende. Vi har et flott åpent kirkebygg som inviterer inn. Jeg opplever at terskelen for å gå i kirken er lav i byen, og jeg setter pris på at kirken også er tilstede på utsiden av selve bygget også. Jeg ser på kirken som en viktig del av barne- og ungdomsarbeidet i byen.Jeg har sittet to perioder i kirkerådet og håper jeg kan bidra med gode tanker og ideer for Svalbard kirke i fremtiden. Både rundt større spørsmål om hva kirken skal være, i tillegg til de mer «konkrete» sakene rundt forskjellige arrangement.
Anne Lise Klungseth Sandvik, 72 år, pensjonert servitør. Bosatt på Svalbard siden august 1973
Jeg har tenkt på Svalbard kirke som min "hjemmehavn", siden jeg først "la til der", høsten 1973. I kirka fant jeg en tilhørighet, og et fellesskap som har vært viktig for meg å ha, i alle år. Jeg giftet meg i Svalbard kirke. Mine tre barn er døpt og konfirmert her, og her giftet min datter seg. 6 barnebarn er døpt, og en er konfirmert her, så kirka har stor betydning for meg og min familie. Jeg har vært medlem av kirkerådet i flere perioder – også som leder. I tillegg har jeg vært aktiv som frivillig i kirkas "sosiale liv" i samarbeid med kirkerådet, som egen person, og som medlem av forskjellige foreninger og lag. Jeg opplever Svalbard kirke som en åpen, utadvendt og inkluderende kirke, og vil gjerne bidra til at den statusen skal opprettholdes og styrkes.
Trond Strugstad, 51 år, prosjektleder i Pole Position Logistics, 5 års fartstid i to perioder: 20023-2005, 2018-
Svalbard Kirke er et sted det er naturlig for meg å bruke på merkedager som julaften, 17.mai og arrangementer i forbindelse med sang og musikk. Jeg vil bidra til at kirken kommer ut til oss på vår hjemmebane. Enten det er på båt- eller scootertur, på en hytte, på puben eller en restaurant, på en topp eller i en dal, på butikken eller på jobben. Jeg ønsker flere og nye møteplasser for oss og kirken. Så vil jeg bidra til å bringe mer kultur inn i kirkerommet og peisestuen. Gjerne gjennom Polarjazz i samarbeid med våre sponsorer. Selv om Svalbard Kirke er en av de mest åpne rom jeg kjenner sammenlignet med andre kirker jeg har hatt et forhold til, så ønsker jeg å bidra til mer synlighet, åpenhet og tilstedeværelse. Kirken har et godt budskap om hvordan vi skal sno oss gjennom dette livet, også for de som tviler, tror på noe annet eller ikke tror i det hele tatt.