Avskjed med Strindaprosten Tora Samset

Søndag 5. juni håper vi på full kirke i Strinda. Da er det prostigudstjeneste og avskjed med prost Tora Samset etter 15 år.

Domkantor Oddbjørn Sæbø spiller og Nina Sæterhaug skal synge. Og selvfølgelig kommer biskop Tor Singsås. Etter gudstjenesten blir det kaffe og kaker og hilsener fra menighetene.

Våren 2001 kom Tora Samset fra Kolstad til Strinda som ny prost i Strinda prosti.

«Det har vært 15 fine år, med mange utfordringer og med mange fine opplevelser!» sier prost Tora når hun ser tilbake. «Det har vært store endringer i kirka disse årene. Da jeg begynte som prost var jeg sokneprest i Strinda og Berg i tillegg til at jeg hadde jeg ansvar for de andre menighetene i prostiet. Jeg hadde tid til å bli godt kjent i Strinda og Berg, og opplevde tillit og godt samarbeid.»

Nå har Strinda-prosten arbeidsgiveransvar for prestene i Bratsberg, Tempe og Leira, Hoeggen, Strindheim, Ranheim, Charlottenlund, Berg og Strinda. Det går mye tid til administrasjon og møter, og det blir mindre tid til å være en del av det ukentlige gudstjenestelivet. Hun er med i biskopens strategiske ledergruppe, og når biskopen er på ferie kan det være Tora som er fungerende biskop.

Og likevel har Tora funnet tid til å ha gudstjenester rundt i de 8 menighetene i prostiet, hun har hatt en del begravelser og årlig har hun vært med på møter i menighetsrådene. De siste årene har vært mer preget av samarbeid i prostiet. Hver vår har prost Tora en prostigudstjeneste der vi møtes på tvers av menighetsgrensene. Hun har også engasjert seg for å få til et prostiråd og i organiseringen av trosopplæringen i prostiet.

Hva husker du best fra disse årene i Strinda prosti, Tora?
«Det må bli alle de fine gudstjenestene vi har hatt sammen. Og så de gode møtene med mange fine enkeltmennesker!» Og hva gleder du deg til, nå når du går av med AFP? «Det har vært travelt. Nå gleder jeg meg til å disponere tida selv og gjøre ting jeg ikke har hatt så god tid til tidligere.

Strinda kirke på kart.

Kontaktinformasjon for Kirkelig fellesråd i Trondheim

Besøks- og leveringsadresse:
Munkegata 6, Trondheim

Post- og fakturaadresse:
Kirkelig fellesråd i Trondheim,
Postboks 2300 Torgarden
7004 Trondheim
E-postadresse:
post.trondheim@kirken.no

Hjemmeside: www.kirken.no/trondheim

Org.nr. 976 998 294

Åpningstider:
Mand. - fred. 08.30 -15.00
Felles sentralbord: Tlf. 994 36 000
Åpent mand., onsd., torsd. og fred. kl. 08.30 - 14.30
og tirsd. kl. 08.30 -13.30

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"