Informasjon om påmelding til vigsel og priser

I Trondheim er det elektronisk påmelding til vigsel via denne nettsiden.

Dere kan ønske dato for vigsel via våre nettsider ved å trykke på linken Påmelding til vigsel i Trondheims kirker på forrige side. Siden gir oversikt over hvilke datoer som er ledige i kirkene i Trondheim. Servicekontoret behandler ønsker fortløpende og sender en svar-e-post til brudeparet om datoen er godkjent. Dere kan også ta direkte kontakt.

For innenbysboende er det gratis å gifte seg i Trondheim
Dersom minst en av dere er folkeregistrert med adresse i Trondheim kommune og minst en av dere er medlem av Den norske kirke, er det gratis å gifte seg i byens kirker. Denne ordningen ble gjort gjeldende fra 01.01. 2018.

Bosatt i annen kommune
Er dere bosatt i en annen kommune koster leie av kirke til vigsel kr. 6.201 fra 1. januar 2020. I Nidaros domkirke er prisen kr. 9.167.

Skjema
Tidligst 4 måneder før bryllupet må dere levere skjemaene Erklæring fra brudefolk før prøving av ekteskapsvilkårene (såkalt Prøvingsattest) og Forlovererklæring til Skatteetaten. Les mer om skjema under bolken Viktige skjema på forrige side. 

Sommerbryllup
Det er mange som ønsker å gifte seg på sommeren. Har dere planer om et sommerbryllup er det lurt å være ute i god tid for å få ønsket dato. Bestill gjerne vigsel her på våre nettsider 6 måneder eller mer i forveien.

Ved avbestilling eller endring
Ved avbestilling og/eller endring av kirke eller tidspunkt må vi ha en skriftlig henvendelse. Den sendes til daapogvigsel.trondheim@kirken.no Dere kan ikke selv avbestille eller endre tidspunkt via nettportalen. Det er nødvendig å melde fra til Servicekontoret så fort som mulig for å få registrert endringen slik at tidligere tidspunkt blir frigjort for andre.

Vigselsamtale
Presten tar kontakt med dere for å avtale tidspunkt for en vigselsamtale når bryllupsdagen nærmer seg. I denne samtalen går dere bl.a. igjennom det praktiske som skal skje under selve vielsen i kirken. Det er også rom for å stille spørsmål om det dere måtte lure på i forbindelse med ekteskapsinngåelse.

Kontaktinformasjon for Kirkelig fellesråd i Trondheim

Besøks- og leveringsadresse:
Munkegata 6, Trondheim

Post- og fakturaadresse:
Kirkelig fellesråd i Trondheim,
Postboks 2300 Torgarden
7004 Trondheim
E-postadresse:
post.trondheim@kirken.no

Hjemmeside: www.kirken.no/trondheim

Org.nr. 976 998 294

Åpningstider:
Mand. - fred. 08.30 -15.00
Felles sentralbord: Tlf. 994 36 000
Åpent mand., onsd., torsd. og fred. kl. 08.30 - 14.30
og tirsd. kl. 08.30 -13.30

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"