Vern om skaperverket og kamp for rettferdighet

To av søylene som utgjør diakonien i Den norske kirke handler om vern om skaperverket og kamp for rettferdighet.

Vern om skaperverket

Vern om skaperverket favner alt Gud har skapt, jorden med planter, dyr og mennesker, havet og luften og hele det økologiske samspill. "For jorden og alt som fyller den, hører Herren til." (1. Kor.10.26). Det gjelder også vårt eget forbruk og vår livsstil. (Plan for diakoni, Den norske kirke)

Kamp for rettferdighet

Alle mennesker har rett til å leve et menneskeverdig liv. Vi kan ikek stille oss likegyldige til mennesker som kjemper for livet. i denne kampen må vi stå på rettferdighetens og solidaritetens side sammen med dem. Som kirke er vi utfordret til å arbeide med rettferdighet og menneskerettigheter i et globalt så vel som lokalt perspektiv. Dette gjelder utfordringer knyttet til globaliseringen, internasjonal handel, illegitim gjeld, fattigdom, krig, fred og forsoning, den teknologiske utviklingen med mer. (Plan for diakoni, Den norske kirke)

Fasteaksjonen samler hvert år inn penger for Kirkens Nødhjelp som er en av våre største aktører på å verne om skaperverket og å kjempe for rettferdighet, derfor er fasteaksjonen viktig også i et diakonalt perspektiv.

Adresseavisens juleinnsamling har vært arrangert siden 1915, og er en pengegave fra byens befolkning til at de som trenger det mest skal få et lite pustehull i hverdagen, og en litt romsligere julefeiring enn de ellers ville fått. Adresseavisen samarbeider med Kirkens Bymisjon som koordinerer arbeidet med menighetene i byen.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"