Enkel pålogging med Microsoft MFA

Kirkepartner tar i bruk Microsoft MFA for pålogging til Kirkepartner skrivebord og andre fellesløsninger i Dnk. Dette gir en enklere pålogging samtidig som kravet til sikkerheten blir ivaretatt.

Fra onsdag 6. mai gjelder ny pålogging til Kirkepartner Skrivebord, Kirkebakken og Kirkepartner webmail

Microsoft Authenticator (MFA) har nå erstattet RSA. MFA benytes for påloging til Den norske kirkes fellesløsninger som leveres fra Kirkeparter og som krever to-faktor autentisering (sikkerhet): Kirkepartner Skrivebord, Kirkebakken (Dnks intranett), Kirkepartner Webmail og Teams.

Før overgangen ble alle berørte tilbudt korte kurs. De som av ulike årsaker ikke fikk disse med seg kan se et av i disse i opptak. Bare klikk på en link nednenfor. Da får en vite hva en må gjøre for å kunne logge seg på.  Nederst finner du også veilendingsmateriell. Kurset retter seg mot ulike brukergrupper, og er du kun bruker av Kirkebakken kan du eksempelvis se bort i fra det som gjelder pålogging på Kirkepartner Skrivebord.

Klikk her for å sette opp MFA på din mobil, eller gå til "Innlogging for våre kunder" og finn lenken der. 

Kurset går i gjennom:

  • Ny påloggingsapp for Kirkepartner Skrivebord mv. 
  • Hvordan laster du den ned?
  • Hvordan setter den opp?
  • Hvourdan endre fra SMS til en raskere app godkjenning?
  • Hvordan logge på VMware Horizon med ny app godkjenning? (For Kikrepartner Skrivebord brukere)

 

Ny påloggingsapp for Kirkepartner Skrivebord

  • Hvordan laster du den ned?
  • Hvordan setter den opp?
  • Hvourdan endre fra SMS til en raskere app godkjenning?
  • Hvordan logge på VMware Horizon med ny app godkjenning?

 

Opplæringen varer en halv time. Vi har frem til nå kjørt 15 kurs, men latt de siste være tilgjengelig for etternølere eller andre som ønsker reprise. Det er viktig at du kopierer og starter lenken utenfor Kirkepartner Skrivebord (eller andre plattformer fra andre om dette benyttes)!

 

Dato

Tid

Link

Start denne utenfor plattformen på det oppgitte tidspunktet

Onsdag 6.5

10:30-11:15

Onsdag 6.5

11:30-12:15

Hvordan ser jeg kurset?

Kurset leveres som et webinar som du kan delta på fra din PC eller nettbrett. Webinarene vil ikke fungere fra tynnklient eller innenfor plattformen. Du trenger ikke noe tilleggsprogram, det eneste du må gjøre for å høre og se oss er å klikke på lenkene ovenfor. For de som ser kurset direkte vil en få anledning til å stille spørsmål underveis. Kurset er gratis. 

Veileder (kursmateriell)

Det er utarbeidet egen veilder for hvordan du går frem. Se link nedenfor.

Er du fremdeles usikker på hva du må gjøre for å være forberedt til onsdag 6 mai, ta kontakt med oss på servicedesk@kirkepartner.no eller på telefon 21 06 07 08 (ved stor pågang må ventetid påregnes).

 

Glemt personlig passord?

Personlig passord må fornyes hver 3 måned. Har det utgått, eller du ellers glemt dette, bestiller du nytt her

 

Hvorfor?

I dagens samfunn, kan nesten hvem som helst hacke en annen person og frarøve en personlige passord. Enkelte passord kan finnes på andre måter, eller en kan gjette seg til dette. I tillegg foregår det passordtyverier fra steder en har lagt inn sitt personlige passord. Fordi det er så enkelt med dagens automatiserte nettkriminalitet og intelligente svindelmetoder å finne passord og komme seg inn på personlige og bedrifter sine kontoer, kan man være utsatt selv om man er forsiktig. Man kan med selv et langt og komplisert passord, stå i fare for å bli frarøvet sensitiv informasjon eller slippe uønskede inn på din datamaskin eller til din virksomhet. For å forhindre dette benyttes totrinnsbekreftelse (autentisering) er et ekstra sikkerhetsnivå for innlogging. Med totrinnsbekreftelse logger du inn med noe du vet (ditt passord) i tillegg til noe du får (en kode på telefon). For virksomheter som behandler fortrolig, eller sensitiv informasjon, er dette et krav om tofaktor bekreftelse. Flere av Kirkepartners brukere er ansatt i Den norske kirke. Da behandler en fort informasjon av denne kategori, ettersom livssyn knyttet til person er å anse som personsensitiv informasjon.

Ekstra sikkerhet fra Kirkepartner

Kirkepartner har lagt på ekstra sikkerhet: I noen tilfeller vil man bli bedt om ny autentisering med tofaktor. Dette gjelder for eksempel hvis man bytter enhet, ved raske bytter mellom geografiske steder som ansees som usannsynlig (f.eks innlogging fra Kina i det ene øyeblikket, i Trondheim det neste på usannsynlig kort tid).

Spørsmål?

Trenger du ytterligere hjelp, ta kontakt med Servicedesken hos Kirkepartner.  

Kontaktinformasjon for Kirkepartner

Besøksadresse:

Kirkepartner

Fred Olsens gate 1

0152 Oslo

Postadresse:

Kirkepartner AS

Postboks 6857 St. Olavs plass 

0130 Oslo

Org.-nr.: 911 625 504

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"