Gunnar Stålsett

Gunnar Stålsett, biskop emeritus. Han var biskop i Oslo 1998−2005. I november/desember vakte det stor oppmerksomhet at en ureturnerbar asylsøker var ansatt av Stålsett.

Hvordan vil du huske året 2019?
Et år preget av at jeg ennå får være aktivt med i kamp for fred og menneskerettigheter, klima og fremtidshåp her hjemme og internasjonalt. I Myanmar, dreier det seg bl.a. om rett og rettferdighet for 750 000 muslimer som har måttet flykte fra sine hjem og nå lever som papirløse i en av verdens største flyktningleirer. Og så vil jeg huske at jeg måtte møte i retten før jul, anmeldt for overtredelse av Utlendingsloven for å ha hjulpet en papirløs, ureturnerbar flyktning ved å gi henne arbeid i mitt hjem.

Hvordan feirer du julen?
Uansett dommen - det er jo soningskø - regner jeg med å feire jul på tradisjonelt vis hjemme, sammen med den nære familie, barn, barnebarn og andre. Julaften går vi til gudstjenesten i Røa eller Sørkedalen kirke. Første dag jul har vi siden jeg ble biskop i 1998 feiret gudstjeneste i Domkirken. Og jeg skal med glede lytte til juleevangeliets visjon om fred på jord.

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"