27551 døpte i fjor

27551 ble døpt i Den norske kirke i fjor. Tall fra Den norske kirkes medlemsregister viser at tilbakegangen i antallet døpte nå flater ut.

- Vi gleder oss over alle som velger dåp og vi gleder oss med de mange tusen familier som hvert år er med på feiring av dåp i kirken, sier direktør i Kirkerådet, Ingrid Vad Nilsen.

- Dåp ikke er selvsagt,- heller ikke for kirkemedlemmer som får barn. Dette vet kirkens medarbeidere mye om. De senere årene har menighetene i økende grad prioritert kommunikasjon med foreldre og familier som skal ta stilling til om de ønsker å bære sitt barn til dåpen. Tallgrunnlaget i medlemsregisteret gir grunn til forsiktig optimisme med tanke på kommende år, mener Ingrid Vad Nilsen.

Det er dåpen som gir medlemskap i Den norske kirke. 68,6% av befolkningen var medlemmer eller tilhørende av Den norske kirke ved utgangen av 2019. Det utgjorde 3.679.850 personer. I tillegg kommer medlemmer bosatt i utlandet.

Konfirmasjonstilbudet har god oppslutning i Den norske kirke. Det var ca. 34.000 konfirmanter i fjor og andelen konfirmerte av antall døpte i årskullet var på 81 %. 

Statistisk sentralbyrå (SSB) la 16. mars fram foreløpige 2019-tall fra KOSTRA (Kommune Stat-statikken fra SSB). Tallene omfatter blant annet kirkestatistikk innrapportert av menighetene i Den norske kirke.

Andre tall fra menighetenes årsstatistikk 2019:
5,2 millioner deltakere på gudstjenester.
14.235 konserter/kulturarrangementer i kirkene.
1,7 millioner deltakere på konserter/kulturarrangement.
94.000 barnehagebarn deltok på barnehagegudstjenester.
6.218 kirkelige vielser. 
(Kilde: SSB, Kostra - foreløpige tall pr. 16. mars 2020)

Omkring 231.000 deltok i 2019 på menighetenes ulike trosopplæringstiltak.
(Kilde: Planverktøy for trosopplæring, Kirkerådet)

Se statistikk fra Den norske kirkes virksomhet på nettsidene til SSB (Statistisk Sentralbyrå)

og her https://www.ssb.no/kommunefakta/kostra

Tabellene i KOSTRA (Kommune Stat-statikken fra SSB) er 16. mars oppdatert med foreløpige tall for 2019. Først 17. juni kommer publisering av endelige tall for 2019. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"