Budsjettforliket sikrer kirkens tilskudd

Budsjettforliket mellom Høyre, Krf, Venstre og FrP sikrer tilskuddet til Den norske kirke, men innebærer en mindre bevilgning til sikring av kirkebygg.

- Det er bra at flertallet på Stortinget bekrefter Den norske kirkes viktige rolle i samfunnet, og er enige om tilskuddet til kirken, sier direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen.

Mindretallsregjeringen har de siste ukene forhandlet med FrP for å få flertall for sitt forslag til statsbudsjett. I forslaget fra regjeringen var det foreslått en videreføring av tilskuddet til Den norske kirke inkludert lønns- og prisvekst. FrPs forslag om å kutte statsstøtten til kirken med 220 millioner kroner er ikke med i avtalen. 

- Kirken gjør et viktig arbeid over hele landet rettet mot barn og unge, mennesker i sårbare situasjoner og kulturlivet. Kirken er samlingspunkt i lokalsamfunnet. Tilskuddet gjør dette mulig, sier Vad Nilsen.

Regjeringens opprinnelige forslag om 70 millioner til bevaring av kirkebygg er kuttet med 10 millioner kroner.

- Svært mange av landets viktige kirkebygg har store vedlikeholdsbehov og trenger hver krone de kan få. Derfor oppleves dette som et unødvendig kutt, sier Vad Nilsen.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"