Norsk sang for syriske flyktninger

Det lutherske verdensforbund (LVF) har lansert en musikkvideo på YouTube med den norske artisten Jenny Moe. Sangen heter «You, Me, War» og videoen viser glimt fra dagliglivet blant syriske flyktninger i Jordan.

Siden 2012 har Det lutherske verdensforbund (LVF) hatt et prosjekt for å hjelpe syriske flyktninger i Jordan. Av mer enn 3,2 millioner syriske flyktninger oppholder drøyt 600 000 seg i Jordan, 85 000 av dem i Za’atari-leiren. Jenny Moe besøkte leiren i oktober i fjor og bestemte seg for å tilegne denne sangen til syriske flyktninger.

Musikkvideoen «You, Me, War» har fått et stort oppslag på nettsidene til LVF. Inntektene fra sangen går til et prosjekt i Za’atari-leiren som kalles Freds-oase, der 1500 unge mellom 14 og 24 år lærer å utvikle en fredskultur og får psykososial støtte til å gå videre i livet. Prosjektet inkluderer kunst og lek, idrett og terapigrupper, samt yrkesopplæring.

Jenny er medlem av Rådet i Det lutherske verdensforbund som representant for Den norske kirke. Rådet er det øverste organet i LVF mellom generalforsamlingene. Hun sitter også i Mellomkirkelig råd og var med i prosjektgruppa som fullførte arbeidet med Norsk salmebok 2013. Hun har tatt pause i medisinstudiet for å bruke mer tid på artistkarrieren.

På bloggen til Jenny Moe skriver hun: «I flyktningleiren møtte jeg Khairat og Mohammed, to unge syriske flyktninger… De har mistet det de fleste av oss ikke forstår hva det betyr å miste: det vanlige livet med venner, familie, arbeid og utdannelse. Det var vanskelig å begynne på nytt i Za’atari. Men det var ikke lenger mulig for dem å bli i Syria. De drømmer om å komme tilbake dit.» Disse to syriske ungdommene har filmet videoen sammen med Jenny.


 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"