Oppfordrer flere til å være fosterhjem

Den norske kirke har signert en ambassadøravtale med Barne- og Familiedepartementet, Bufdir og Bufetat. Kirken skal delta i et samarbeid for å synliggjøre behovet for fosterhjem med ulik tros- og livssynstilknytning og få flere av sine medlemmer til å vurdere om å bli fosterhjem kan være noe for dem.

– Å være foreldre er en av de viktigste oppgaver vi kan ha, sier preses Olav Fykse Tveit, som har signert avtalen på vegne av Den norske kirke. – Foreldrerelasjonen er også en av de aller viktigste relasjonene for barn som skal vokse opp med trygge rammer, god støtte og gode muligheter for å utvikle seg i et samspill med andre barn og voksne med ansvar for dem. Ikke alle barn har det, men alle barn trenger det.

I dag bor 11 000 barn og unge i fosterhjem, og hvert år er det behov for 1000 nye fosterhjem i Norge. Barn er forskjellige, også når det gjelder tro og livssyn. For å sikre at hvert enkelt barn får en fosterfamilie som passer nettopp dem, har barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad tatt initiativet til å gjøre en ekstra innsats i 2021 for å rekruttere fosterfamilier med like forskjellig bakgrunn som barna selv har. Han har invitert alle tros- og livssynssamfunn i Norge til en felles dugnad for å rekruttere flere fosterhjem.

– Mange foreldre har gode forutsetninger for å kunne fylle denne rollen for sine egne barn, men også for andre, nettopp ved å være seg selv med de erfaringer og kvalifikasjoner det er å være foreldre, sier Olav Fykse Tveit.

I avtalen forplikter Den norske kirke seg å oppfordre gjennom kirkens kanaler nasjonalt og lokalt til å synliggjøre behov barn har for forskjellige fosterhjem, bidra til økt kunnskap om hva som skal til for å bli et fosterhjem og at løsningen ligger nærmere enn man tror. Bufetat forplikter seg til å samarbeide nasjonalt og lokalt og stille sine ressurser til rådighet.

– Jeg tror det er mange som kan bidra blant dem som på ulike måter deltar i kirkens liv og arbeid. Dette er en av de oppgavene som må løses – av mennesker som ser dette som en utfordring og et kall for dem. Derfor er det med frimodighet vi sender denne utfordringen videre, avslutter Olav Fykse Tveit.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"