Webinar om strøm og oppvarming i kirker

I høst har det vært rekordhøye strømpriser, flere steder i landet. I tillegg står klima og miljø høyt på dagsorden i samfunnet. Kirkerådet inviterer med ENØK-eksperter til webinar om strøm og oppvarming av kirker.

Foto: Joakim Birkeland/Den norske kirke

Klima og miljø er høyt på dagsorden, både globalt og i Norge, i samfunnet og i kirken. I november har verdens land på klimatoppmøte i Glasgow diskutert veien videre for reduksjon av klimagassutslippene. Temaet har i høst også vært sentralt på Kirkemøtet og på Ungdommens Kirkemøte. Hvordan kan kirken jobbe med slike spørsmål, ikke minst når det gjelder reduksjon av sine egne klimagassutslipp? Hvordan kan menigheter delta aktivt i arbeidet med FNs bærekraftsmål i sine lokalsamfunn?

Oppvarming og inneklima

Oppvarming og inneklima i kirker er en vesentlig del av dette. Torsdag 2. desember arrangerer avdeling for Kirkefag og økumenikk i Kirkerådet et webinar om nettopp strøm og oppvarming.

– I webinaret ønsker vi å peke på hvordan man som kirkeverge, byggansvarlig, prest, diakon, kateket, kirkelig ansatt eller frivillig kan delta i dette arbeidet, sier avdelingsdirektør Jan Christian Kielland. – Vi skal bl.a. snakke med og høre konkrete eksempler fra sivilingeniørene Max Ingar Mørk og Ulf Christensen som begge har jobbet med ENØK og energioppfølging i kirkebygg i mange år. 

Mørk har ledet et stort prosjekt som har kartlagt behovet og muligheter for energiøkonomisering i kirkene i Møre bispedømme, og hvordan erfaringene derfra kan overføres til andre bispedømmer. Christensen, som har vært rådgiver for arbeid med inneklima og energi i mange kirker rundt omkring i Norge, vil fortelle fra noen konkrete eksempler.

Meld deg på webinaret

Webinaret er helt gratis, varer inntil en time – og kan ses i opptak i Ressursbanken om tidspunktet ikke passer. Trykk her for å melde deg på webinaret

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"