Global uke: «Se det i øynene»

Hvert år i november samles kirkene i Norge for å bekjempe urettferdighet. Kirkene står sammen og samtidig mot moderne slaveri og bekjempe urettferdighet.

Global uke: «Se det i øynene»

Nå nærmer det seg Global uke 14. – 21. november. Hvert år i november samles kirkene i Norge for å bekjempe urettferdighet. Også i år er temaet moderne slaveri med overskriften "Se det i øynene"

– La din menighet bli med i fellesskapet av de som markerer uka! Passer ikke datoene, kan dere velge et annet tidspunkt, sier Berit Hagen Agøy som er internasjonal direktør i Kirkerådet. 

Fra hele verden rapporteres det at tusenvis av nye mennesker er ført ut i økonomisk desperasjon som følge av koronapandemien. Risikoen for å havne i grov utnyttelse er da farlig nær. Arbeideres rettigheter er truet og mange må ta til ta takke med lønn de ikke kan leve av. Barn har sluttet på skolen for å bidra til mat på bordet.

Fra før av vet vi at millioner av kvinner, barn og menn allerede lever under slaverilignende forhold –  i tvangsarbeid, ufrivillig prostitusjon, tigging, krigstjeneste – og under trusler, vold og krenkelser og ofte uten lønn. Disse menneskene står nå i enda større fare for å bli glemt. Også her i Norge. Derfor mobiliserer kirkene og mange andre for å kjempe mot vår tids slaveri. 

Les mer om hvordan menigheten kan markere Global uke på nettsiden til Global uke.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"