Kristne migranter i møte med Den norske kirke -presentasjon av forskningsresultater

Resultater fra nytt forskningsprosjekt presenteres i webinaret 4. mai. Forsker Stian Sørli Eriksen fra VID Stavanger med flere, presenterer resultatene. Denne forskningen vil gi et nytt kunnskapsgrunnlag for videre satsing på dette feltet.

Kirken kan legge til rette for gode menneskemøter. (Foto: Bo Mathisen)

VID-Stavanger i samarbeid med SIK (Senter for Interkulturell Kommunikasjon) i Stavanger har i 2022 gjennomført et forskningsoppdrag for Kirkerådet om Den norske kirkes møte med kristne migranter. Forskningen er basert på en spørreundersøkelse blant ansatte i Den norske kirke, samt dybdeintervju av ansatte og frivillige i utvalgte menigheter i fem regioner i Norge: Rogaland, Agder, Oslo/Østlandet, Midt-Norge/Innlandet og Nord-Norge. 

Funn fra forskningsprosjektet blir presentert av Stian Sørli Eriksen ved VID Stavanger i et webinar torsdag 4. mai kl 09:00. Det vil også bli innspill fra flere personer i prosjektets referansegruppe. Til sist vil det bli anledning til deltakere å komme med spørsmål og innspill til det som er presentert. Innspillene i webinaret vil bli inkludert i sluttrapporten til forskningsprosjektet. 

Et slikt forskningsprosjekt har ikke blitt gjennomført tidligere, og vil ha stor nyhetsverdi. Meld deg på webinaret her, og tips gjerne andre om å delta!

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"