I-konf: Verktøy for å evaluere konfirmanttiden

Den 27. oktober kl 09.00 blir det webinar om å evaluere trosopplæringstiltak og konfirmanttiden. Da lanseres verktøyet I-konf. Bli med og bruk verktøyet!

Foto: Von kommunikasjon / Den norske kirke

Gjennom skoleåret 2021/2022 har menigheter fra alle bispedømmer deltatt i et forskningsprosjekt ledet fra Tyskland. Menigheter i Finland, Polen, Ungarn, Tyskland, Danmark og Sverige er med i studien i tillegg til Norge.

Nå lanseres verktøyet som er brukt til studien som et verktøy for menigheten for å arbeide systematisk og struktruelt med innholdet i konfirmasjonstiden.

Verktøyet i-konf er laget for at menigheten enkelt og praktisk skal kunne bli kjent med konfirmantene, og gi konfirmantene mulighet til å delta i diskusjonen om hva innholdet i konfirmansjonstiden skulle bestå av. Ved å svare på spørsmål som er forhåndslaget få menigheten godt innblikk i hvem konfirmantene er, og hva de er opptatt av.

Verktøyet er tilgjengelig på nettsiden i-konf.no, og vil gjøre det enkelt for menigheten å få tilbakemeldinger fra sine konfirmanter. Resultatet og de ulike svarene vil komme umiddelbart etter at siste konfirmant har svart på spørsmålene.

Bli med å bruk verktøyet!

Spørsmålene kommer i to runder, en når konfirmantåret starter og en når konfirmantåret er ferdig. På denne måten kan ansatte se hvordan konfirmantene har opplevd undervisning, det sosiale og alt det som tilhører konfirmanttiden.

Om menigheten kan avse 20 minutter av en konfirmantsamling i starten og 20 minutter i slutten av konfirmantåret for å høre hvordan konfirmantene har det vil menigheten også få tilgang til unike svar fra sine konfirmanter.

Alle svar vil være anonyme, og informasjon blir behandlet etter gjeldene GDPR regler. Menigheter med færre en 5 konfirmanter vil derfor ikke kunne se konfirmantenes svar. Snakk med menigheter i ditt fellesråd, prosti eller bispedømme for å se om dere sammen kan ha et felles skjema og slik hente ut tallene. 

Har menigheten mange konfirmanter kan det sendes samme spørreskjema til alle, men også dele det opp i de ulike gruppene konfirmantene deltar i. Dette for at det skal være lettere å se ulikheter på interesser og tilbakemeldinger.

Nettsiden vil være intuitiv for konfirmantene, og siden alt skjer elektronisk vil det ikke være for mye administrasjon for de som leder konfirmantarbeidet.

Verktøyet er gratis tilgjengelig for alle menigheter i Den norske kirke. 

 

Torsdag 27. oktober kl 09.00 blir det webinar der du kan få lære mer. Bli med på webinar! Meld deg på webinaret via denne lenken.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"