Lydias påske, en fortelling om påske som passer for mange barn

Trosopplæring skal og kan være tilgjengelig for alle, uavhengig av variasjoner i funksjonsevne. Det burde være en selvfølge. Dette har vært en viktig tanke bak utviklingen av Lydias påske.

Illustrasjon: Hans Jørgen Sandnes, Sandnes Media AS

– Jeg har jobbet mye med trosopplæring, og har lenge hatt lyst til å jobbe mer med påsketeksten som har i seg både så mye vakkert og vondt om vennskap, svik, død og sorg og et forunderlig håp. 

Det sier Karen Kilane som er prosjektleder for Lydias påske.

– Påsken er stappa full av liv og følelser. Og det får virkelig Lydia oppleve! 

Kilane fortsetter: 

– Selv var jeg aldri vært verken barn, ungdom – eller voksen som har syntes det har vært enkelt å sitte lenge i ro. Lydias påske er en high five til alle barn som er mer vill enn snill, som krangler, som roper, som gråter og som ler høyt. Det er et «kom og bli med» til alle som synes det er vanskelig å tro at det er tid, rom og raushet nok til alt det vi er og ikke er. Det er plass for hver enkelt av oss både i kirka, i livet – og ikke minst hos Jesus.

Hun forteller at arbeidet med prosjektet har skjedd sammen med Sadnenes Media og KABB – med prosjektstøtte fra Den norske kirke. 

– Det er utrolig gøy å kunne jobbe med dette prosjektet med alle de profesjonelle og dedikerte samarbeidspartnerne. KABB har bidratt med engasjement og solid kompetanse. Landskapsfotograf har reist til området rundt Jerusalem og kommet hjem med stemningsfulle bilder. Komponist har gått inn i fortellingen og jobbet fram musikk som formidler Lydias følelser og reise med nærhet og nerve. Hele gjengen hos Sandenes Media AS har stilt med enormt engasjement og gjort mye, mye mer enn de har fått betalt for. Alt i alt har prosjektet vært preget av utrolig dyktige samarbeidspartnere som alle har strukket seg mye lenger enn de noensinne vil få betalt for – nettopp for å kunne gi Lydia akkurat den varmen hun trengte denne påsken. Jeg håper mange vil ha glede av å bli kjent med den modige, sterke, sårbare og gode Lydia. Og at hun kan være noen å følge med inn i en gammel, livsnær og forunderlig fortelling om sorg, død og håp, sier Kilane. 

Alle filmene er tilgjengelig på You Tube-kanalen "Faktastisk". På lydiaspåske.no, som er tilgjengelig fra 22. mars, vil du finne:

  • fortellingen i ni deler som tekst/hørespill/film
  • ni samtalekort med tips til eksperiment og aktiviteter
  • forslag til element til barnegudstjeneste til palmesøndag

Se mer om Lydias påske på ressursbanken.no her

Lydias påske er utviklet med innovasjonsmidler fra Den norske kirke, Kirkerådet. I tillegg er prosjektet utviklet sammen med KABB Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"