Rekrutteringsmidler – løp og søk

Dette er en gylden mulighet; menigheten kan få penger som stimulerer til rekrutteringsarbeid både på leir, festivaler og i arbeidsuke. Kanskje blir det nettopp noen av disse ungdommene som blir en ny og inspirerende kollega om noen år?

Det er særlig to veier til rekruttering av morgendagens kollega som fungerer godt; personlige møter og unges egne arbeidserfaringer. Det første handler om at ansatte og andre i menigheten utfordrer unge de møter konfirmanttid, på festivaler eller gjennom ledertrening. Det andre er å gi unge mulighet til å erfare hvordan det er å jobbe i kirken, for eksempel gjennom arbeidsuke på ungdomsskolen.  

– Vi som jobber i kirken, vet jo at dette er en spennende arbeidsplass med mange utviklingsmuligheter. Vi vet at det kan være både utfordrende og krevende å jobbe i kirken, men at det gir mye tilbake til den ansatte. Men ikke alle tenker slik om kirken, de tror kanskje at presten er den eneste som får lønn, og at hun jobber nesten bare på søndager, og at det er en og annen ungdomsleder eller frivillig som møter unge i konfirmanttida eller på klubben. Vi må sammen vise at kirken er en ordentlig arbeidsplass med rom for ulike og ambisiøse mennesker, og at kirken er et bra sted å gjøre karriere, forteller Aleksander Garmann Gullaksen, rekrutteringsrådgiver i Kirkerådet. 

Tre typer midler 

Kirkerådet har i vår lyst ut tre ulike kategorier av stimuleringsmidler til menigheter som vil bidra til rekruttering: 

  1. Leir og ledertrening 
  2. Arbeidspraksis i menigheter for elever på ungdomstrinnet 
  3. Rekrutteringstiltak for unge på festivaler og leirer 

Det er selvfølgelig mulig å søke om midler i alle tre kategoriene, her er litt mer informasjon om de tre: 

Leir og ledertrening 

Hvem kan søke: Menigheter, eller kirkelige fellesråd som søker på vegne av flere menigheter. 

Målet her er at mange menigheter skal gi tilby ungdom å være med på leir og/eller ledertrening, for å raskt komme i gang med et normalisert ungdomsarbeid etter pandemien. Tilskudd her skal gi kirkens ungdomsarbeid gode forutsetninger for å lykkes i gjenåpningen, og bidra til at det finnes mange og gode kandidater til kirkelig tjeneste i framtiden. 

Arbeidspraksis i menigheter for elever på ungdomstrinnet 

Hvem kan søke: Menigheter og kirkelig fellesråd. 

Stimuleringsmidlene fra Kirkerådet skal bidra til at menigheter i Den norske kirke legger til rette for at elever på ungdomstrinnet kan få erfaringer med kirkelig tjeneste og kirken som arbeidsplass. Noen steder heter det “arbeidsuke”, andre steder “jobbskygging” eller annet.  

Rekrutteringstiltak for unge på festivaler og leirer 

Hvem kan søke: Kristne barne- og ungdomsorganisasjoner 

Målet her er at mange unge skal få en større forståelse av innholdet og utfordringene i de kirkefaglige profesjonene, ved å lære om de kirkelige fagstillingene, og i særlig gjennom selv å få delta i profesjonspraksisene. I en situasjon hvor mange unge ikke har kunne delta i kirkelig aktivitet lokalt på grunn av smitteverntiltak, kan et slikt programinnhold være et viktig supplement til det lokale ungdomsarbeidet. 

 

Registreringsfristen er 20. mai. Les mer i lenke under.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"