Hvis du møtte en prest på fest

Finnes det liv etter døden? Hvordan ser Jesus ut? Hva i Bibelen er jug? «Søndagsskole for voksne» forsøker å svare på noen av spørsmålene folk har om tro og kirke.

Det er god stemning i det lille studioet når Trond Bakkevig, Silje Kivle Andreassen og programleder Solveig Kloppen finner plassene sine sammen med produsent og medhjelpere. De tre bak mikrofonene har blitt godt kjent gjennom innspilling av halvannen sesong av podkasten «Søndagsskole for voksne». Samtalen flyter godt og det er mye latter.

Det uoffisielle slagordet er «spørsmål du ville stilt en prest, hvis du møtte en på fest.» Og målet med podkasten er nettopp dette, å forsøke å svare på noen av de spørsmålene mange lurer på rundt tro, kristendom og kirken. De spørsmålene som ikke er så lett å stille, med mindre du skulle komme til å dumpe borti en prest på en fest.

– Flere av spørsmålene vi har tatt opp i podkasten er spørsmål jeg kan få når jeg er på fest, sier Silje Kivle Andreassen, som til daglig er prest i Holmlia menighet i Oslo. Hun forteller at hun har fått mange positive tilbakemeldinger på podkasten. – Jeg tror vi trenger å dele mer kunnskap, og gi folk en anledning til å reflektere over disse temaene, og det tror jeg vi gjør med «Søndagsskole for voksne.»

Den første sesongen av podkasten ble godt mottatt av lytterne, og nå er gjengen i full gang med sesong to. Fire episoder er allerede ute. 

Programleder Solveig Kloppen representerer lytterens stemme i podkasten. Hun stiller spørsmål og ber om forklaringer, og utfordrer prestene på svarene de gir.

– Jeg føler meg rikere og klokere etter hver innspilling, sier Solveig. – Dette er et godt samarbeid mellom prestene og meg og produsenten og kirken, som gjør det givende å være med på og forhåpentlig givende å lytte på.

Trond Bakkevig er pensjonist og tidligere prost i Vestre Aker i Oslo. Han trekker også fram det gode samarbeidet mellom de tre som høres og produksjonen bak som et viktig element i suksessen. – For meg har det vært kjempemorsomt og tankevekkende å være med på dette. 

Gjennom de første fire episodene av sesong to har podkasten tatt for seg kirkens rolle i lokalsamfunnet, døden og livet etter døden, kirkens forhold til andre guder og religioner, og kirkens forhold til politikk. Og fortsatt er det mange spørsmål igjen å finne svar på. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"