Rom for refleksjon

Rom for refleksjon er Den norske kirkes samtaleprogram under Olavsfest. Her får du oppleve spennende gjester i nære samtaler om tema som berører. Samtalene foregår i Hospitalkirka, Kongens gate 70A.

Når hvilen forvandler

Preses i Bispemøtet Helga Haugland Byfuglien i samtale med Rune Bratseth.

Hvorfor er fotballproffen opptatt av hvilen? Hva skjer når vi hviler? Har vi rom for hvilen? Rune Bratseth samtaler om livet og troen. Vissheten om at noe er større, noe vi kan lene oss på, gir trygghet. Den langsomme tiden og stundene når ingenting skal skje, det er da forvandling kan skje.

Rune Bratseth er tidligere fotballspiller og har spilt 60 landslagskamper for Norge og 230 A-kamper for Werder Bremen. Han har bred ledererfaring gjennom 12 år som sportsdirektør i Rosenborg og som kaptein på det norske fotballandslaget i en årrekke. Jobber som freelanser og fotballkommentator i Viasat4, er styreleder i MOT, styremedlem i Rosenborg og er engasjert sin lokale menighet.

 

Når dåpen forvandler. Onsdag 31.07 kl.17:00-18:00

Tania Michelet vokste opp som del av en familie med helt andre idealer enn henne selv,  studerte på TF, og lot seg døpe i voksen alder i en gudstjeneste uten å fortelle noen om det på forhånd.

Elisabeth Lund ble også døpt i voksen alder og jobber nå som menighetspedagog i Hoeggen menighet. 

I samtale med biskop Herborg Finnset snakker de to om det å finne ro og styrke i egen tro.

 

Når kunsten forvandler. Torsdag 01.08 kl. 17:00-18:00

En samtale mellom Håkon Gullvåg og Kristin Gunleiksrud Raaum. Samtalen ledes av domprost Ragnhild Jepsen.

Kunsten har en viktig plass i kirkerommene våre. Noe av det vakreste og mest skattede vi har i våre offentlige rom, er kunstverk som relaterer seg til bibelhistorien og kirkens historie. Eller musikken som blir fremført for å understreke budskapet og gi ære til Gud. Hva skjer når menneske og kunst møtes i en kirke? Må kunsten tilpasse seg kirken? Eller må kirken tilpasse seg kunsten? Hvordan kan kunst i kirken hjelpe oss med å søke etter sannheten om menneskets tilværelse, og hva må kirken tåle av kunstuttrykk for at det skal skje?

Kristin Gunleiksrud Raaum er generalsekretær i Norske Kirkeakademier og leder av Kirkerådet. I kraft av begge posisjonene har hun vært en viktig bidragsyter i samtalen om kunst i kirken, særlig i behandlingen av «Kunsten å være kirke», kulturmelding for Den norske kirke, og veivalg for Den norske kirkes satsing på kunst og kultur som Kirkemøtet behandlet i 2018.

Håkon Gullvåg er maler og grafiker, og under Olavsfest 2019 på hjemmebane i Hospitalskirken der han stiller ut bibelske motiver som del av sin jubileumsutstilling «Metamorfose». I tillegg til sine portretter, er han siden 1995 regnet som en av Norges fremste innen kirkekunst.

I arrangementet deltar også en fiolinist fra Trondheimsolistene.

 

Når kirka vokter Skaperverket. Fredag 02.08 kl. 17:00-18:00

Håpssamtale om Kirkeskogene i Etiopia i regi av Kirkens Nødhjelp. Yemane Salih, biskop Abune Aregawi, Imam Ibrahim Saidy, Einar Tjelle.   

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"