Seminarer

Her er en oversikt over seminarene Den norske kirke og Kirkens Nødhjelp arrangerer under på Olavsfest 2019. Alle seminarene går på Kulturtorget på Trondheim folkebibliotek og er gratis.

Er det kristne Europa truet? Tirsdag 30.07 kl. 11:00-12:00

Høyrepopulistiske politikere vil bevare Europas «kristne verdier». Det påstås at de er truet av innvandring og religiøst mangfold. Stemmer det?  Hva i utviklingen i Europa bør vi frykte – og hva styrker det kristne budskapet om likeverd og nestekjærlighet? Hvilke roller spiller kirkene i et Europa i rask endring? 

Med: Vebjørn Horsfjord, Une Bratberg og Berit Hagen Agøy

Misjon – utgått på dato? Onsdag 31.07 kl. 11:00-12:00

Misjon forbindes av mange med gammeldags enveiskommunikasjon fra Vesten til resten av verden. I dag er dette snudd på hodet. Hvordan foregår misjon når kvinner, urfolk og marginaliserte får sette agendaen? Hvordan bidrar dagens misjon til å forvandle enkeltmenneske og forandre samfunn? 

Med: Generalsekretær i Kirkenes Verdensråd Olav Fykse Tveit, misjonær Marit Breen fra NMS sokneprest på Røros Harald Hauge, koret LOVA fra Madagaskar m. fl. 

Forvandling – Veien hjem. Torsdag 1. august kl. 11:00-12:00

Skuespiller Wenche Strømdahl har levd 40 år på teaterscenen. Bak scenen har hun gått sin egen livsvandring. Hva foregår i et menneske som blir dømt til evig fortapelse? Hvilke kamper må kjempes? Hvem og hvor er Gud? Er det mulig å finne veien tilbake til fellesskapet, og å komme hjem igjen? 

Med: Skuespillerne Wenche Strømdahl og Hallbjørn Rønning og biskop Herborg Finnset. Refleksjon etter samtalen ved biskop emeritus Tor Singsaas.

Forvandling – På vei mot klimarettferdighet. Fredag 02.08 kl. 11:00-12:00  

Norge har forpliktet seg til å kutte ned på sine utslipp innen 2030. Men Norges klimamål er for lavt og fortsetter vi slik vil vi bidra til en global oppvarming på 3 grader. Dette vil være katastrofalt for verden og spesielt for mennesker som allerede lever i fattigdom. Hva er Norges rettferdige klimaansvar og hva kan vi som lokalsamfunn og lokale menigheter gjøre for å bidra i vår felles klimainnsats fremover? 

Med: generalsekretær i Kirkens Nødhjelp Dagfinn Høybråten, statssekretær Sveinung Rotevatn, avdelingsdirektør i Kirkens Nødhjelp Lisa Sivertsen, internasjonal direktør i Den norske kirke Berit Hagen AgøyForvandling – Om Gud faktisk er her. Lørdag 03.08 kl. 11:00-12:00

Charlotte Rørth var hverken troende eller åndelig søkende, da Jesus viste seg og talte til henne i en kirke. Hva skjer med et menneske som motvillig begynner å tro? Hvordan har ekstraordinære opplevelser endret hennes tanker om livet, troen og Guds nærvær? Hva med en tro uten slike erfaringer? 

Med: Charlotte Rørth

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"