På trua laus - er kyrkja venstrevridd?

No kan du sjå opptak frå samtalen mellom biskop Halvor Nordhaug og prof. em. Jan Ove Ulstein på Litteraturhuset 7. september. Med utgangspunkt i Ulstein si bok «Oppbrotsteologi på det lange 70-talet - frigjeringsteologi, marxisme, sosialetikk», var spørsmålet om kyrkja er venstrevridd?

Samtalen var innom fleire tema, bl.a. knytt til politikk, oljeleiting, bedehusfolket som globalistar, mennesket som forvaltar av skaparverket, frigjeringsteologi, 68-opprøret som ei sosialetisk vekking, er det mogeleg å vera ein kristen marxist, og kunne kyrkja gå nokon annan veg enn mot venstre?

På videoopptaket kan du også få med deg nokre av spørsmåla frå salen.