Velkommen til stille, bøn og bibelmeditasjon!

Her finn du informasjon om retreat i Bjørgvin bispedøme hausten 2020.

Retreat betyr å trekke seg tilbake. Jesus seier til læresveinane sine : «Kom med meg til ein aud stad der vi kan vera åleine, og kvil dykk litt!» (Mark 6,31). Dei fleste retreata i Bergen finn stad på Søsterhjemmet Bergen diakonissehjem, Ulriksdal 8. Her finn du program for hausten 2020.

På retreatsamlingane på Søsterhjemmet legg vi til rette for kvile og bøn. Vi trekkjer oss tilbake for ei tid. Retreaten er stille. Måltida er stille, gjerne med musikk. Ein fast rytme med tidebøn og gudsteneste, hjelper oss å falle til ro. Vi får høve til sjølv å bli nærverande hos Han som alltid er nær. Retreaten gir rom for å møte bibeltekstar, åleine og i fellesskap. Retreat er for deg som ønskjer en nærmare relasjon til Gud, og samanheng mellom kvardagsliv og tru. Det er tilbod om samtale og forbøn på dei fleste retreata.

Program for kveldsretreat i Bergen hausten 2020

Onsdag 26. august kl. 18-21: Temasamling. Tor Kristiansen presenterer sin nye bok «Stillhetens gave» og samtalar med May Bente Matre. Kaffe og te.

Onsdag 23. september kl. 18-21: Kveldsretreat. Margrethe H. Askeland leier. Ta med matpakke.

Onsdag 21. oktober kl. 18-21: Kveldsretreat. Annbjørg Vågen leier. Ta med matpakke.

Onsdag 18. november kl. 18-21: Kveldsretreat. Målfrid Sandvik og Sverre Langeland leier. Ta med matpakke.

Tirsdag 8. og torsdag 10. desember kl. 16:30 - 20:30: Adventsretreat. Middag, kaffepause og utvida høve for samtale. Bård Haukedal og Sidsel Grønlund leier adventsretreata. Påmelding innan 5. desember på e-post til Tor Kristiansen eller på telefon 975 35 562. Pris for adventsretreat: 150 kr pr. person pr. dag.

Det vert gjeve tilbod om samtale og forbøn på dei fleste retreata.

På kveldsretreata startar vi med opning og impuls i kapellet, fortsett med en bibelmeditasjon, stille måltid, bønevandring og avsluttar som regel kvelden med ein enkel gudsteneste med nattverd i kapellet.

Vi tek smittevern på alvor. Derfor tek alle med matpakke, vi held avstand og beveger oss mindre. Heile tida tilpassar vi oss situasjonen.

Retreat er noko for deg som ønskjer:

• ein nærmare relasjon til Gud
  • impulsar i ditt bøneliv
  • samanheng mellom kvardagslivet og trua

Sjå meir på www.retreater.no

Kontaktinformasjon for Bjørgvin bispedøme

Bjørgvin biskop og bispedømeråd Strandgaten 198 Postboks 1960, Nordnes 5817 Bergen

Logo Miljøfyrtårn

E-post: bjoergvin.bdr@kyrkja.no
Org.nr: 818 066 872
kontonr. 2801.45.98164 - merk alle innbetalingar med ref. 270 + forklarande tekst

Kontortid: 08.30-15.00. For tida når du oss berre på telefon fordi alle har heimekontor. Telefontid: 09.00-14.30